Els drons del 112 ajuden a extingir l'incendi de la nau abandonada de Sollana

La previsió és que els treballs d'extinció es prolonguen durant els pròxims dies, segons el Consorci Provincial de Bombers de València.
Les flames han cremat arbustos i matolls que es trobaven propers a la fàbrica | Consorci Provincial de Bombers de València

 

Els drons del Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat Valenciana s'han sumat aquesta nit a l'extinció de l'incendi de la fàbrica abandonada de Sollana, a la comarca de la Ribera Baixa, actiu des de la vesprada del dissabte i estabilitzat des de la passada jornada.

Durant tota la matinada, els bombers han seguit en la zona refrescant i controlant el perímetre i intentant tirar la menor quantitat d'aigua possible per a evitar la contaminació del parc natural de l'Albufera, prop de la zona afectada.

    

La previsió és que els treballs d'extinció es prolonguen durant els pròxims dies, segons el Consorci Provincial de Bombers de València.

El fum va afectar a localitats properes com Algemesí, Silla o Sueca

El foc es va declarar en la vesprada del passat dissabte, 22 de desembre, en una nau de reciclatge de fustes abandonada de Sollana. Les flames van generar una gran columna de fum que va afectar localitats limítrofes com Algemesí, Silla o Sueca i va poder veure's des de la ciutat de València, a uns 25 quilòmetres de distància.

   

La fàbrica abandonada ja va patir un incendi de major dimensió el mes de juny passat. En aquesta ocasió, el fort fum del dissabte també va afectar el dissabte a la circulació en l'A-38, entre Sollana i Cullera, així com al tram Sollana-que va quedar restablida passades les deu de la nit.

  

Durant els dos últims dies, en els treballs d'extinció han participat bombers dels parcs valencians de Silla, Cullera, Catarroja, Torrent i Alzira. En el matí d'aquest dilluns es mantenen huit efectius en el dispositiu per a refrescar i controlar el perímetre, després de rebre el suport dels drons del 112 a petició del Consorci de Bombers.

Les aigües sobrants «estan confinades»

El director general de Medi natural de la Generalitat, Antoni Marzo, ha informat a EFE que les aigües sobrants generades en les labors d'extinció de l'incendi de l'empresa de reciclatge de fusta a Sollana «estan confinades» i es treballa que no afecten les séquies del parc de l'Albufera.

  

Agents mediambientals de la zona i el cap de comarca treballen perquè no hi haja afecció a les séquies del citat parc natural, sobretot a la més pròxima, la d'Overa, segons Marzo, qui ha assenyalat que les aigües estan controlades i no hi ha hagut fins al moment cap filtració als canals de reg.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dos joves ferits al bolcar el seu cotxe en un accident a la CV-732" "Intervingudes més de 1.500 caixes de tabac amagades en maletes en l'aeroport de València"