El Govern prohibeix els desnonaments tres mesos més

A més, ha aprovat la moratòria del lloguer fins a setembre

Imatge del president espanyol, Pedro Sánchez, durant una compareixença de premsa, amb les banderes d'Espanya i Europa a la seva dreta

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat este dimecres que s'estendran "tres mesos més" totes les mesures dels últims reials decrets llei en matèria de desnonaments i contractació del lloguer de l'habitatge. És a dir, les mesures contemplades en l'anomenat escut social. Per tant, la prohibició dels desnonaments i la moratòria dels lloguers es mantindrà fins a setembre.

"El Govern ampliarà tres mesos més totes les mesures dels últims reials decrets llei en matèria de desnonaments i contractació de lloguer de l'habitatge", ha anunciat el president de l'Executiu durant la seua intervenció en el Ple del Congrés dels Diputats per a valorar l'estat d'alarma, que decau el pròxim 9 de maig. Precisament estes mesures s'havien aprovat mentre durara esta figura, però atés que la intenció de Sánchez i els seus és no prorrogar-ho llevat que ho demanen els experts, ha decidit anunciar l'extensió de l'escut social tres mesos més.


La mesura, que reclamava Unidas Podemos, s'ha adoptat perquè en el Govern, ha dit Sánchez, "tenim un compromís, i sempre serem ací, de no deixar a ningú arrere". "Estem compromesos amb la Constitució i amb l'exercici del dret constitucional a una vida digna", ha ressaltat el president.


Per això, s'han adoptat tres iniciatives:


-Ampliar durant tres mesos més la possibilitat de sol·licitar la moratòria o condonació parcial de la renda del lloguer d'habitatge quan l'arrendador siga o una gran forqueta o una entitat pública.


-Estendre tres mesos més els contractes que puguen acollir-se a la pròrroga extraordinària de sis mesos dels lloguers d'habitatge en els mateixos termes i condicions del contracte en vigor.


-També la suspensió dels desnonaments i llançaments dels arrendataris vulnerables sense alternativa residencial, inclosos aquells aspectes de llars afectades per procediments de llançaments del seu habitatge habitual que no es deriven de contractes d'arrendament quan existisquen persones dependents, víctimes de violència sobre la dona o menors d'edat a càrrec, prèvia valoració ponderada i proporcional del jutge.





















 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari