La Guàrdia Civil recupera un exemplar de pitó real després del desallotjament d'un veí de Borriana

La Guàrdia Civil sanciona al propietari per no tindre documentació acreditativa legal necessària per a la tinença de l'animal
Serp trobada en Borriana | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil del Servici de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de Castelló, en el seu àmbit competencial de control de la flora, fauna i animals, ha recuperat un exemplar de pitó real que es trobava en una casa de la localitat de Borriana, en la comarca de la Plana Baixa (Castelló).

Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, el passat 8 de febrer la Policia Local de Borriana va procedir al desallotjament d'una persona de la localitat, i va trobar dins de la vivenda una serp.

Traslladats al lloc els agents de SEPRONA, van constatar que es tractava d'una serp de l'espècie Pitó Real (Python Regius), pròpia de l'Àfrica tropical i protegida en el conveni CITES en el seu apèndix II.

L'home ha sigut sancionat

Esta espècie va ser inclosa en el mes de març del 2019 en el catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores després d'un dictamen científic que va recomanar la seua catalogació per representar un perill per a la biodiversitat. La seua territorialitat, agressivitat i grandària podrien comprometre la supervivència d'un gran número d'espècies del medi natural.

Després de localitzar al propietari del rèptil, este no va poder aportar als agents la documentació acreditativa legal necessària per a la tinença de l'animal. Per este motiu, l'home va ser proposat per a sanció per una infracció del Reglament (CE) núm. 865/2006.

Així mateix, la Guàrdia Civil va recollir a la serp, que es trobava en bon estat i va ser traslladada amb les mesurescures oportunes per al seu lliurament en el Centre de Recuperació de la Generalitat Valenciana.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferits en xocar dos cotxes en Catarroja" "Presó provisional per a la parella acusada de maltractar a la seua filla en Alacant"