Dos guàrdies civils d'Almoradí salven la vida a una dona a punt d'asfixiar-se

Un dels agents li va practicar la maniobra de Heimlich, que va ajudar al fet que la senyora expulsara el tros de fruita que obstruïa els seus conductes respiratoris

Una patrulla de la Guàrdia Civil del Lloc Principal d'Almoradí, a Alacant, va salvar ahir dia 19 d'agost la vida d'una senyora de 51 anys, després de realitzar-li la maniobra de Heimlich. A les 21.05 hores del dia d'ahir, una patrulla de la Guàrdia Civil que prestava servei en la localitat alacantina d'Almoradí, va rebre un avís en el qual s'informava que una dona s'estava asfixiant en el seu domicili. 

Immediatament, els agents actuants es van dirigir a aqueixa casa on els esperava una dona molt nerviosa perquè pel que sembla la seua àvia s'estava ofegant, en la primera planta. En pujar les escales, es van creuar amb un grup nombrós de persones, familiars de l'afectada, que ja l'estaven baixant per l'escala. La senyora mostrava evidents signes d'estar asfixiant-se, respirant dificultosament amb un soroll molt agut, amb la cara molt pàl·lida, incapaç de parlar i emportant-se les mans al pit. 

En el mateix replà de l'escala, mentre un dels agents demanava als familiars que deixaren espai per a actuar, l'altre va ser capaç de detectar l'origen del problema, i amb ajuda del company la va agarrar per darrere i la va elevar en suspens per a realitzar-li la maniobra de Heimlich

Amb fortes contraccions, va propiciar que la dona expulsarà un tros de fruita que obstruïa els seus conductes respiratoris, i així evitar l'ofegament, que podria haver tingut greus conseqüències. 

La dona, encara que seguia una mica desorientada, a poc a poc va anar recuperant la normalitat i va ser traslladada al seu domicili mentre esperaven als serveis d'emergències, que van arribar als pocs minuts. Ells van comprovar que les constants vitals de la dona tornaven a la normalitat i van ratificar la seua recuperació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Busquen a Ángel Buil, un xic de 20 anys desaparegut a Alboraia" "Detingut un jove per disparar a un altre després d'una baralla en una venda de droga"