Iñaki Urdangarin aconseguix el segon grau penitenciari a la presó de Brieva

L'exduc de Palma va ingressar fa dos mesos en el centre, per complir la condemna del cas Nóos
Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu | Cedida

 

L'exduc de Palma, Iñaki Urdangarin, hauria obtingut ja el segon grau a la presó avilesa de Brieva, on fa dos mesos que va ingressar per complir la condemna del cas Nóos, segons assegura este dijous 'El Confidencial'.

 

El marit de la infanta Cristina va ingressar a presó el passat 18 de juny amb una condemna de cinc anys i deu mesos. Finalment, s'ha conegut que este 17 d'agost Urdangarin va rebre l'aprovació del segon grau i el destí definitiu durant el seu empresonament, que serà també a Brieva.

 

El segon grau per Iñaki Urdangarin va ser sol·licitada el 9 d'agost per la Junta de Tractament de la presó de Brieva i una setmana després, la Secretaria General d'Institucions Penitenciaries van acabar rectificant el règim d'empresonament del marit de la infanta Cristina. Des d'ara, seguirà en un xicotet mòdul completament sol, però podrà sol·licitar els seus primers permisos.

 

Alternativa per tindre permisos abans del previst

Segons sembla, amb este segon grau, podria gaudir de diversos permisos després d'haver superat una quarta part de la condemna, és a dir, en 17 mesos i mig, justament el desembre del 2019. Des d'entonces, podria realitzar diverses eixides de presó amb un total de 36 dies a l'any.

 

Però l'exduc de Palma podria considerar sol·licitar una alternativa per tal d'accelerar estes eixides de presó i fer-ho este mateix nadal. Segons el mitjà citat, es podria sol·licitar la participació en un programa Individual de Tractament, a més d'aplicar-se l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu a les portes del jutjat | Cedida.

S'estudia utilitzar l'article 100.2 per eixir este nadal

Este famós article és el principi de flexibilitat, destinat a proporcionar a cada pres una sentència combinable segons cadascun dels graus els quals està en regim de presó. En el cas d'Iñaki Urdangarin en el seu segon grau podria proporcionar l'opció de gaudir d'un estat de llibertat o semillibertat abans de l'estipulat.

 

Amb este article 100.2, l'home de la infanta Cristina intentaria que els primers permisos s'acceptaren abans de la quarta part de la condemna, i per tant, no caldria esperar fins al nadal del 2019 per gaudir d'estes eixides de presó.

 

Però fonts penitenciàries no ho veuen tant clar: «Seria estrany que es concediren tan prompte per a un pres en segon grau. Urdangarin solament haurà complert poc més de sis mesos de condemna este nadal». A més a més, caldria incloure l'alarma social que suposaria tractes a favor cap a Urdangarin, per tant, és una opció que encara s'està estudiant.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!