Una infermera s'enfronta a quatre anys de pres贸 per revelaci贸 de secrets en Gandia

Va accedir a l'expedient cl铆nic del seu exmarit
Ella era conscient del car脿cter reservat de les hist貌ries cl铆niques | Gencat

Una infermera de l'Hospital Francesc de Borja de Gandia, en la comarca de la Safor (Val猫ncia), s'enfronta a quatre anys de pres贸, per un delicte de revelaci贸 de secrets fent 煤s de les seues facilitats professionals. 

Segons informa 'Levante-EMV', en estiu de 2018, esta infermera va accedir a l'expedient cl铆nic del seu exmarit per a incorporar este historial com a prova documental en la seua demanda de divorci per a obtindre la cust貌dia de la seua filla. 

Segons la Secci贸 Cinquena de l'Audi猫ncia Provincial de Val猫ncia, la infermera va obtindre esta informaci贸 sense que hi haguera cap relaci贸 m猫dica amb el seu exmarit, vulnerant la seua confidencialitat pel fet de ser sanit脿ria. A dem茅s, ella era conscient del car脿cter reservat de les hist貌ries cl铆niques de cada pacient. 

D'esta forma, va imprimir l'evoluci贸 de consultes externes del perjudicat i li va entregar la documentaci贸 al seu advocat. El lletrat, sense saber la il路l铆cita proced猫ncia de la documentaci贸, ho va aportar com a prova en la demanda de divorci per a acreditar els presumptes problemes de salut del seu exmarit i conseguir la cust貌dia de la seua filla en com煤. 

De la mateixa manera, se li sol路licita una pena de quatre anys de pres贸, una multa de 6.000 euros i el pagament de la mateixa quantitat com a responsabilitat civil.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Dissolen una festa clandestina en Benicarl贸" "Un cotxe cau al riu T煤ria en un accident amb un cami贸 en la V-30"