Un informàtic denuncia a FGV per posar al descobert les dades d'uns 60.000 usuaris

L'informàtic denunciant advertix que, potser, també puguen estar al descobert les dades de les targetes de crèdit dels usuaris
La presumpta violació de la llei de protecció de dades afecta a les aplicacions mòbils de Metrovalència i el Tram d'Alacant | Metrovalencia | À Punt NTC

 

Un enginyer informàtic ha denunciat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per haver posat al descobert les dades dels usuaris i usuàries del servei. Una presumpta violació de la llei de protecció de dades que afecta quasi 60.000 persones que utilitzen les aplicacions mòbils de Metrovalència i el Tram d'Alacant.

Fonts de FGV han confirmat a À Punt Mèdia l'existència de problemes amb les aplicacions de Metrovalència i TRAM. No obstant això, han assegurat que es van solucionar durant les primeres setmanes de la posada en marxa i que Metrovalència no té constància de cap denúncia contra l'empresa. 

Es poden vore inclús els trajectes realitzats

Segons ha explicat l'enginyer al digital Valencia Plaza, es pot accedir d'una forma senzilla a les dades de tots els usuaris registrats, a més dels trajectes fets amb les targetes associades. De fet, en la denúncia s'aporta un exemple amb tots els moviments d'una persona triada a l'atzar.

Podrien estar al descobert les dades de targetes de crèdit

El denunciant adverteix que, potser, també puguen estar al descobert les dades de les targetes de crèdit dels usuaris. En l'auditoria presentada per aquest enginyer es recomana desactivar l'aplicació fins que l'empresa complisca la legislació. (À Punt NTC).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: L'EMT de València no circularà a certes hores del dia al gener i febrer" "ALERTA: Retencions quilomètriques en les entrades a València"