Intervingudes 19 tones de picada de tabac de contraban, amb gran quantitat a Beniparrell

Produïda dins del marc de la denominada operació 'CAMOTE'
Intervingudes 19 tones de picada de tabac de contraban, amb gran quantitat a Beniparrell | Guàrdia Civil

 

En el marc de la denominada operació 'CAMOTE', desenvolupada conjuntament per la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària, ha permès desmantellar la infraestructura d'emmagatzematge i distribució d'una organització de contraban de labors de tabac, procedint a la detenció de 14 persones —11 homes i 3 dones— de nacionalitats espanyola i cubana, d'edats compreses entre els 28 i 58 anys i a la recerca d'altres 6 de nacionalitat espanyola totes elles i amb edats compreses entre els 19 i 56 anys. 

  

Així mateix, s'han practicat 9 registres en diversos domicilis i naus industrials en diferents municipis de València i Sevilla, en els quals s'han intervingut 19.000 quilograms de labors de tabac, a més de màquines per la manufacturación de productes del tabac i maquinària pesada per a l'assecat del tabac així com nombres sacs que contenien substàncies químiques per al seu ús en l'elaboració del producte final.

  

Una organització criminal des de Letònia

  

Igualment, es van intervindre 4 vehicles, 10.000 euros en efectiu, nombrosa documentació relacionada amb els delictes investigats, material informàtic i un arma detonadora.

   

L'operació es va iniciar al novembre del passat any, quan els agents van tindre coneixement de l'existència d'una organització criminal que estava introduint grans partides de tabac il·legal des de Letònia. Després de ser manipulades, eren distribuïdes pel territori nacional i Portugal, a través d'empreses de paqueteria o per venda directa.

7 tones de tabac confiscades a Beniparrell

  

La primera fase es va iniciar al novembre del 2017, en confiscar-se més d'una tona i mitjana de tabac en una nau de la localitat de Lorquí, a Múrcia. Les recerques van portar posteriorment a la confiscació de més de 7 tones de tabac en la localitat de Beniparrell, a la comarca de l'Horta Sud, i la detenció d'una altra persona.

Intervingudes 19 tones de picada de tabac de contraban, amb gran quantitat a Beniparrell | Guàrdia Civil

 

Posteriorment, els agents van comprovar la presència, a la província de Sevilla, de part de l'entramat criminal, que adquiria partides de tabac il·legal a través de l'empresa pantalla dirigida pel detingut a València.

    

La segona fase de l'explotació es va desenvolupar en diverses localitats de Sevilla on es va procedir a la detenció de 13 persones detingudes i a la recerca d'altres 6 i es van realitzar 9 registres on es va desarticular tres importants centres de manipulació del tabac.

Intervingudes 19 tones de picada de tabac de contraban, amb gran quantitat a Beniparrell | Guàrdia civil

 

Valorat en més d'1 milió d'euros

  

Esta intervenció suposa una de les majors aprehensions de picada de tabac realitzades a Espanya valorat en més d'1.300.000 d'euros.

    

L'operació desenvolupada per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de València i Sevilla i funcionaris de Vigilància Duanera de València i Sevilla. Als detinguts se'ls atribueix, delicte de contraban de tabac, delicte contra la hisenda pública, blanqueig de capitals, contra la salut pública, falsedat documental i organització criminal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dos persones ferides en els 'bous al carrer' a Castelló" "Detingut a Xàbia per traficar amb grans quantitats d'anfetamina"