EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

Isis prepara una guerra biològica contra Europa

Les cèdules en el continent preparen armament que puga ser llançat en poblacions d'alta densitat
Isis torna a amenaçar a Europa | Cedida

 

L'amenaça terrorista que representa l'Estat Islàmic fa que estigam alerta de les novetats que apareixen entorn d'esta realitat. L'última l'ha comunicat el portaveu de la Coordinació Antiterrorista de la Unió Europea, Gilles de Kerchove, qui va alertar del perill de les armes biològiques que estaria desenvolupant el Isis, tal com informa ‘IBT’.

Segons l'expert en seguretat, els terroristes que resideixen a Europa estarien produint armament per a llançar-ho en àrees d'alta densitat de població dins del continent. Per a açò, utilitzarien eines com drones i altres aparells d'alt abast, els quals representen complicats mecanismes detectables pels aparells de seguretat.

 

D'esta manera, va advertir d'una possible guerra biològica que es podria viure en el territori europeu, que afectaria en la seua majoria a poblacions civils. Kerchove va explicar que els membres de la cèdula terrorista en el continent estan sent formats per mitjà de la revista digital d'Al-Qaeda, on s'explica com preparar armes, per mitjà d'articles com «Com fer una bomba en la cuina de la teua mare».

Poca seguretat on-line

L'expert en la lluita antiterrorista va lamentar els pocs mecanismes de seguretat que existeixen en el món digital, doncs considera que si es poden publicar articles com este, prompte també apareixerà un altre reportatge que ajude als seus usuaris a «processar un virus en la cuina de la teua mare», per a seguir facilitant una possible guerra biològica.

 

En la mateixa línia va analitzar el conflicte Patrick McGuiness, assessor adjunt de seguretat del Regne Unit, qui va comparar l'espai on-line amb la «primera línia de foc». Sobre açò, va indicar que «mentre Isis puga ocupar lliurement l'espai on-line, no estarem segurs. La velocitat amb la qual porten a persones a la violència fa que no puguem aturar-los».

 

En eixe sentit, va afegir que les xarxes socials també han de començar a proposar alternatives per a millorar els sistemes de seguretat digitals, doncs considera que, si bé pàgines com Twitter o Facebook estaven eliminant «contingut extremista», no estava «convençut» que les dos plataformes estigueren fent «tot el que podien».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!