Un jove de Bellreguard, a punt d'anar a la presó per una amenaça en Facebook

En 2014 va desitjar la mort de María Dolores de Cospedal en el seu mur

La facilitat que provoca l'anonimat a les xarxes socials ha provocat que un jove valencià de Bellreguard (La Safor) haja rebut una condemna de mig any de presó per amenaçar a una política del Partit Popular, la ministra de defensa María Dolores de Cospedal, al seu compte de Facebook. 

Els fets van ocórrer en 2014, quan el xic va ser detingut després d'escriure al seu mur de dita xarxa social que «el següent minut de silenci» seria per Cospedal, que entonces era presidenta de Castilla-La Mancha. El text anava acompanyat d'una notícia de premsa sobre el tancament d'una planta per a xiquets malalts de càncer en eixa Comunitat Autònoma.

El 19 de maig d'eixe any, segons informa Levante-EMV, el jove va ser detingut quan eixia de la casa en què estiueja a Miramar, i la pena que demanava la Fiscalia era de 18 mesos de presó i una multa de 9.000 euros, mentre que el representant de Cospedal demanava 9 mesos.

Es lliurarà de la presó per un pacte

En el judici celebrat ahir a Gandia, el pacte entre les parts ha evitat que el jove de Bellreguard ingresse en presó. Este havia acceptat una condemna de 6 mesos de presó i la prohibició d'arrimar-se a menys de 300 metres de la política popular durant tres anys.

En el Jutjat va estar present l'advocat de María Dolores de Cospedal, no així la dirigent popular, que tampoc ho va fer per videoconferència tot i que s'havia arribat a citar a un traductor valencià-castellà per si haguera sigut necessari.

El xic, finalment, es lliurarà de la condemna sempre i quan no torne a cometre un delicte de cap tipus durant els pròxims dos anys.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"INCREÏBLE: Un conductor begut entra en cotxe al passatge de Russafa a València" "ÚLTIMA HORA: Confirmats els comentaristes de la primera retrasmissió en directe d'À Punt"