L'Alcora celebra la primera Trencada de l'Hora després de ser nomenada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Van ser declarades com a tal el passat 29 de novembre
L'Alcora celebra la Trencada de l'Hora | GVA

 

La localitat castellonenca de l'Alcora ha celebrat aquest diumenge la seua primera Trencada de l'Hora després del nomenament d'aquesta festa, al costat de les d'altres municipis d'Espanya, com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco. Les tamborades, repics rituals perllongats i acompassats de milers de tambors que redoblen repetidament, entre elles les que se celebren a Alzira i l'Alcora, van ser declarades el 29 de novembre, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Així, la capital de l'Alcalatén ha celebrat la seua primera Trencada de l'Hora amb aquest nou títol aquest diumenge amb la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha assegurat que la localitat castellonenca és un exemple que els reptes que suposen «una il·lusió col·lectiva» poden aconseguir-se «si es treballa des de la unitat».

«És un honor estar ací perquè hui aquesta plaça és l'epicentre de la Comunitat», ha prosseguit el cap del Consell, qui ha sostingut que tots els habitants del territori valencià estan «contents perquè una festa tan valenciana com la Trencada de l'Hora és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat». El president ha manifestat a més en l'acte, al que també ha acudit el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que els grans esdeveniments de la Comunitat són «les festes autèntiques que naixen del poble i volen tindre una tradició de dècades o segles», i ha destacat que aquesta tradició és sobretot «convivència, concòrdia i un crit per la humanitat».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Espectacular rescat d'un ciclista accidentat en una senda a Ontinyent" "Mor un motorista i un altre resulta ferit en col·lisionar a Ontinyent"