València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Llum verda per a la connexió entre la Font de Sant Lluís i la factoria Ford d'Almussafes

Amb aquesta execució es deixarà de compartir vies amb trens de rodalies i de llarga i mitjana distància

El Consell de Ministres autoritzarà hui divendres al Ministeri de Foment la licitació de les obres per a implantar la connexió d'ample europeu entre València-Font de Sant Lluís i la factoria Ford d'Almussafes, a la comarca de la Ribera Baixa. La inversió ascendix a 25 milions d'euros.               

 

El contracte, que aprovarà hui el govern de Pedro Sánchez, suposa una inversió de 19 milions d'euros als quals s'ha de sumar els 6 milions que invertirà Adif en els materials necessaris per a l'execució de les obres.           

 

Es deixarà de compartir vies amb trens de rodalies i de llarga i mitjana distància

 

Aquesta actuació permetrà l'electrificació d'aquest tram de 18 quilòmetres entre València i Almussafes i l'adaptació a l'ample estàndard o europeu. D'aquesta manera s'establirà la connexió definitiva entre la terminal de contenidors de Silla i de la Ford a través d'una via exclusiva per a mercaderies que les connectarà directament amb la terminal intermodal de la Font de Sant Lluís i el port, sense necessitat de compartir vies amb els trens de rodalia i de llarga i mitjana distància.               

 

La connexió hauria d'haver estat acabada en 2015

 

Ford ja va advertir de la importància d'aquesta infraestructura per a mantindre la competitivitat de la factoria d'Almussafes. De fet, aquesta connexió hauria d'haver estat acabada en 2015, una data que es retardarà almenys fins a les acaballes de 2019, ja que està previst que el termini d'execució de les obres siga de poc més d'un any. La inversió estarà cofinançada pel mecanisme Connectar Europa, el reglament financer de les xarxes transeuropees de transports.