Mor el contacontes Llorenç Giménez després d'una llarga malaltia

Personalitats del món de la cultura i la política s'han sumat a les mostres de dol per la pèrdua
El contacontes Llorenç Giménez ha faltat este divendres | Escola Valenciana

 

El contacontes Llorenç Giménez ha mort este divendres als 65 anys, segons s'han fet ressò diferents personalitats i institucions del món de la cultura i la política, que han destacat a l'artista com un «gran valencià» que «va obrir molts camins» i un «mestre de la paraula».

 

Llorenç Giménez, nascut en Alfafar (l'Horta Sud, València) el 1954, era docent de professió. Va començar la seua carrera en l'escola la Gavina (Picanya) abans d'exercir de professor en diferents col·legis públics. Després, es va dedicar a escriure històries i a divulgar el valencià a través de l'ofici de contacontes. Per al record deixa llibres com 'Els acudits de Llorenç', 'El secret de les cinc llegendes' i 'El fantasma dels Ulls Blaus'.

 

Segons informa 'À Punt', l'escriptor ha mort després d'una llarga malaltia i els familiars i amics que vullguen despedir a Giménez poden fer-ho en el Tanatori Municipal de València des de les 12 hores fins a les 22.00 hores d'este dissabte. Després de la seua defunció, personalitats i institucions de l'àmbit de la cultura i la política han mostrat les seues condolences i han lamentat la mort del rondaller.

 

El president de les Corts, Enric Morera, ha destacat que «Va obrir molts camins, per a grans i sobretots per a infants amb els seus contes. Sempre un somriure. Una paraula amable. El trobarem a faltar». El músic Xavi Sarrià ha agraït en xarxes socials la seua «sembra de vida, imaginació i consciència. Fidels al teu somriure, seguim», ha expressat.

 

 

 

El conseller d'Hisenda, en la mateixa línia s'ha pronunciat: «Et farem molt de menys. Els xiquets i xiquetes valencians per suposat, però, també aquells que vam tindre la sort de compartir amb tu moments deliciosos de la vida. Fins sempre, amic». Per la seua banda Escolta Valenciana ha assenyalat: «Has deixat orfes mil somriures d’ulls purnejants. Les històries s’han buidat de les teues paraules. Et guardarem en el record, com un tresor de rondalles. DEP company».

 

 

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!