Un mort i tres ferits en un accident en la central d'Ascó

Un treballador ha telefonat al 112 alertant d'una fuita que la central no havia comunicat encara a Mossos, Bombers, SEM, ni Guàrdia Civil, que té efectius destinats en el lloc
Dotacions de Bombers i el Sem en la central nuclear d'Ascó | ACN

Una persona ha mort i tres més han resultat ferides de caràcter lleu per inhalació de diòxid de carboni en un incident en la central nuclear d'Ascó (Ribera d'Ebre), segons fonts dels Bombers de la Generalitat.

La fuita s'ha produït durant la recàrrega d'un sistema contra incendis, que hauria provocat una fugida de CO₂, que s'usa per a apagar els focs que puguen declarar-se en la planta.

Els Bombers han enviat set dotacions i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) quatre ambulàncies. Quan han arribat, en la zona de la fuita hi havia quatre treballadors afectats, un mort i altres tres ferits.

El finat és un bomber de la mateixa planta nuclear, que disposa d'un equip d'emergència propi, i que ha actuat en primera instància. Els tres ferits han sigut traslladats a l'hospital comarcal de Mora d'Ebre.

Les tasques de manteniment, causa de l'accident

 

Segons han explicat les mateixes fonts, el succés està vinculat a les tasques de manteniment de la central nuclear. El cos ha explicat que en el moment de l'incident els afectats "estaven treballant en el sistema contra incendis, que funciona amb CO₂", i que s'ha produït una fugida en aquest context.


"En el moment en el qual es produeix la ignició, el CO₂ comença a eixir i a desplaçar l'oxigen, i una vegada que no hi ha oxigen la combustió s'acaba. És la manera d'apagar focs en llocs on no es pot usar aigua", han afegit.


Els Bombers de la Generalitat, juntament amb el personal de la planta, ja han restablit la seguretat en el recinte, han informat en un tuit.


Els Bombers han enviat set dotacions, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i quatre ambulàncies. Quan han arribat, en la zona afectada de la central hi havia quatre treballadors afectats, un mort i altres tres ferits.


El finat és un bomber de la mateixa planta nuclear, que disposa d'un equip d'emergència propi, i que ha actuat en primera instància, segons recull 'El Periódico'.

L'explicació de la central nuclear

 

Una portaveu de la central nuclear explica que els equips d'emergències dels quals disposa l'empresa –unitats internes de bombers i de sanitaris– han sigut els que han treballat en l'incident en primer lloc per a tractar de resoldre'l.

La víctima mortal, un home de 42 anys i veí de Mora d'Ebre, és un dels bombers que pertanyen als efectius permanents de la planta. I que, d'entrada, no s'ha avisat als serveis d'emergència de la Generalitat perquè eren aquests professionals els que han actuat.

La petició d'auxili exterior s'ha produït a les 18.58 hores i ha sigut un membre dels serveis mèdics de la central qui, a la vista de la gravetat de l'ocorregut, ha trucat al telèfon d'emergències 112.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Absolt l'expresident del Valencia CF, Juan Bautista Soler, del segrest Vicente Soriano" "Demanen evitar la difusió d'informacions 'no oficials' sobre la desaparició de la jove"