Un nou carril bus connectarà Plaça d'Amèrica i Porta de la Mar per a agilitzar l'entrada al centre de València

València s'adherix a l'Autoritat de Transport Metropolità per a reclamar al Govern 38 milions
Giuseppe Grezzi, en roda de premsa | Europa Press

 

El regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha anunciat este divendres la pròxima construcció d'un nou tram de carril bus que unirà la Plaça d'Amèrica i la de la Plaça de la Porta de la Mar pel carrer Navarro Reverter per a «millorar l'EMT en este entorn»,  ja que suposa una via d'accés del transport públic al centre de la ciutat. Així ho ha explicat l'edil en una roda de premsa celebrada hui divendres després de la Junta de Govern Local del consistori en el qual també ha anunciat l'adhesió de València, a través de la signatura d'un conveni singular, a l'Autoritat Metropolitana de Transport.

   

Les obres anunciades en Navarro Reverter, Plaza Amèrica i Porta de la Mar tindran un cost de 443.593,68 euros, i serà realitzada per la contracta d'obres del Ajuntament, gestionada per la signatura Pavasal. Grezzi ha assenyalat que el termini per a la seua finalització serà de tres mesos des que comencen les obres.

El nou carril bus connectarà les dues places per a evitar que els autobusos de les huit línies que efectuen este recorregut —sis diürnes i dues nocturnes— creuen a l'altre costat del riu pel pont de les flors per a tornar cap a Porta de la Mar pel pont del Real. En Porta de la Mar, s'instal·larà un intercanviador —les obres del qual també s'han encarregat este divendres— amb la finalitat de «connectar millor» les línies de l'EMT que arriben fins a ací amb la zona centre de la ciutat i els carrers Colón i La Pau. «Més facilitat i eficiència», ha destacat Grezzi.

El responsable de Mobilitat Sostenible també ha anunciat l'adhesió de la ciutat a l'Autoritat de Transport Metropolità de València, el conveni del qual s'aprovarà dilluns que ve en Comissió d'Urbanisme. Es concretarà en la signatura d'un conveni singular entre Generalitat i Ajuntament. Es tracta d'un conveni singular, ha explicat l'edil, perquè el consistori de la capital valenciana té una "situació singular" perquè «té l'EMT, que suposa més del 50 per cent dels viatgers de l'àrea Metropolitana de València».

El document arreplega una sèrie d'obligacions on la Generalitat es compromet a assumir el cost inicial de funcionament de l'ens i els ingressos de l'EMT se’ls quedarà l'empresa municipal i els dels títols combinats es repartiran entre l'administració local i l'autonòmica. Amb açò, les institucions de València i la Comunitat tornen a reivindicar una partida de 38 milions per a finançar el transport metropolità a través dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE). En este sentit, Grezzi ha destacat que València és la tercera ciutat d'Espanya i «ja no hi ha excuses». «Si volgueren, ho podrien fer demà mateix», ha afirmat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Rescatat un ancià després de caure a una séquia a Gandia amb el seu cotxe" "Colp antidroga a Alacant"