Nova estafa a través d'un SMS que simula ser del teu banc per a robar dades

Els estafadors envien un missatge a les víctimes fent-se passar pel seu banc per a robar les seues dades personals
 | GTRES

La Policia Nacional ha detectat diverses estafes mitjançant SMS en els quals se suplanta a entitats bancàries amb l'objectiu si es fes amb dades personals i contrasenyes, per la qual cosa ha alertat als ciutadans perquè extremen precaucions davant esta mena de missatges.


El modus operandi dels estafadors comença amb la recepció de SMS en el qual la víctima rep una alerta, pel que sembla de la seua entitat financera.

Es tracta d'un missatge fraudulent en el qual s'avisa al receptor del SMS que a partir d'una determinada data no podrà utilitzar la seua targeta bancària, per la qual cosa li demanen punxar en un enllaç per a activar el nou sistema de seguretat web.


A través d'aqueix enllaç adjunt, en realitat es recondueix a una pàgina falsa on li sol·liciten les dades bancàries i personals, així com l'usuari i contrasenya d'accés a la seua banca en línia i un telèfon de contacte.

Què fer si rebem el missatge

 

És important que l'usuari no entre en el missatge i, molt menys, aporte qualsevol mena de dada bancària o personal. El millor és fer cas omís del missatge i eliminar-lo.


En cas d'haver patit una suplantació d'identitat, robatori de compte o frau, recomana documentar tot l'ocorregut, fer captura de pantalla de tota la informació sobre el succés per a poder-lo aportar en la corresponent denúncia i acudir al més prompte possible a un servei tècnic per a restablir el terminal a valors de fàbrica.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Condemnats per tràfic de drogues el president i el secretari d'un club d'Ondara" "Preocupació per un nou incident a la Nuclear de Cofrents"