Desarticulada una organització criminal dedicada a les baralles clandestines de galls

Es va intervindre 108 galls de baralla ocults en un xalet que disposava de graderies preparades per a la visualització de les baralles

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal presumptament dedicada al tràfic de cocaïna, al blanqueig de capitals i a les baralles clandestines de galls, la qual estava assentada a la comarca valenciana de la Ribera Alta.

L'operació s'ha saldat amb la detenció de deu persones i la intervenció de 581.000 euros en efectiu, 1,5 quilograms de cocaïna, una plantació de marihuana, dos pistoles, cinc vehicles, telèfons mòbils, joies i rellotges de luxe, així com màquines de comptar diners.

La investigació es va iniciar el novembre de 2020, arran de la detenció d'una persona que acabava d'adquirir 100 grams de cocaïna. Després d'això, es va posar en marxa l'anomenada “Operació Gall”, desenvolupada en dos fases.

La primera d'elles es va realitzar el mes de maig passat, quan es van practicar quatre registres domiciliaris, en els quals es va detindre a quatre persones i es van localitzar, a més de cocaïna i diners en efectiu, 108 galls de baralla que es trobaven ocults en un xalet.

L'habitatge disposava, fins i tot, de graderies preparades per a la visualització de baralles.

La segona fase s'ha desenvolupat en les últimes setmanes i en ella s'ha detingut a altres cinc persones, entre elles els principals responsables de l'organització criminal, i s'han realitzat tres registres domiciliaris.Comercialitzat fins a 100 quilos de cocaïna

 


En esta segona fase s'ha intervingut 574.000 euros en efectiu, onze telèfons mòbils, tres rellotges de luxe, dos vehicles, així com dues màquines de comptar diners.

Els agents també han intervingut documents comptables de les presumptes operacions de venda de cocaïna dutes a terme per l'organització, dels quals es desprén que el grup podria haver comercialitzat en els últims mesos una quantitat pròxima als 100 quilograms de cocaïna.

Als arrestats, en imputar-se'ls un presumpte delicte de blanquejos de capitals, se'ls ha bloquejat els béns i comptes bancaris.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Detingut un jove després de disparar amb una escopeta en la Universitat del País Basc" "Almenys 5 morts i diversos ferits en un atac amb arc i fletxes"