La Palma registra el terratrémol de major intensitat des del començament de l'erupció del volcà

Dos terratrémols de 4,5 i 4,6 fan tremolar La Palma

Durant la nit, la xarxa de vigilància volcànica de seguiment 24 hores de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha localitzat un total de 37 sismes associats a l'erupció del volcà de Cumbre Vieja, dos d'ells de magnituds superiors a 4 (mbLg).

La magnitud màxima

La magnitud màxima registrada va ser de 4,6 (mbLg) corresponent al terratrémol localitzat al sud-oest del municipi de Vila de Mall a les 05.41 hores. Amb intensitat III-IV EMS i una profunditat de 37 km, va ser sentit en nombrosos nuclis de tota l'illa. Es tracta del terratrémol de major magnitud fins hui.

Un tremolor seguit d'altre sisme

Este tremolor va venir seguit una hora després (07.07 hores) d'un altre sisme de 4,5 (mbLg), també al sud-oest de Mall, amb intensitat IV-V i una profunditat de 37 km. Igual que l'anterior, es va deixar sentir en pràcticament tots els municipis de l'illa.

Una nova boca al sud-est

El volcà de la Palma va deixar este divendres una nova boca al sud-est del con principal, passant de les fumaroles a fissures que van començar a emetre gas, cendra i piroclastos.

Les dos bugades del nord continuen actives

Continuen actives les dos bugades del nord, la que passa pel sud de la muntanya de la Llacuna i la del nord de la muntanya de Todoque. Segons el PEVOLCA, la seua tendència és a confluir, i es preveu que arriben a la mar.

El sòl agrícola afectat supera les 179 hectàrees.

Ara mateix, hi ha 992 edificacions afectades: 809 residències, 95 agrícoles, 47 ús industrial, 22 d'hostaleria i oci, 8 ús públic i 11 d'uns altres. El sòl agrícola afectat supera les 179 hectàrees.

99 terratrémols a la Palma

Este divendres, es van registrar un total de 99 terratrémols a la Palma, superant els 40 en el que portem de dissabte. Especialment intensos han estat els registrats a les 5.42 i a les 7.07 hores en Vila de Mall, d'intensitat 4,6 i 4,5 respectivament.

Els quatre terratrémols més forts

El primer, segons dades de l'Institut Geogràfic Nacional, és el de major intensitat registrat fins hui, amb una intensitat màxima de lV-V a una profunditat de 37 quilòmetres. Durant els últims tres dies s'han donat els quatre terratrémols més forts des que va començar l'erupció, dels quals dos han estat registrats en la matinada d'este dissabte.

Més de 7.000 persones evacuades

Més de tres setmanes després que va iniciar l'activitat volcànica que ha deixat a més de 7.000 persones evacuades, el volcà de Cumbre Vieja continua emetent lava amb "impressionant velocitat". El divendres 15 d'octubre s'ha obert un nou punt eruptiu que expulsa cendra i gasos.

<

>

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Policia Nacional desmantella un laboratori amb 176 plantes de marihuana" "Burlen els controls de seguretat del volcà de la Palma"