Les persones reincidents a donar positiu en alcohol o drogues hauran de tractar-se abans de tornar a conduir

Tots aquells conductors que siguen sancionats dos vegades o més en un any seran avaluats per metges per a analitzar si tenen dependència a l'alcohol o a les drogues
Imatge d'un control d'alcoholèmia de la Guàrdia Civil de Tràfic. | Cedida

 

  

  

Els conductors reincidents en alcohol i drogues, és a dir, els que hagen comès dos o més infraccions d'este tipus en menys de dos anys, seran remesos a les autoritats sanitàries perquè avaluen si tenen un problema d'abús o dependència de les substàncies abans de recuperar la vigència del seu carnet.

  

  

  

Esta és una de les mesures que el Ministeri de l'Interior, a través de la Direcció general de trànsit (DGT), reforçarà i aplicarà de forma prioritària i contundent al costat d'altres per a evitar, com ha ocorregut recentment, accidents mortals causats per conductors que s'havien posat al volant després de consumir alcohol o drogues.

  

  

  

Zoido ha dit que si s'estima que els reincidents, -als qui se'ls aplicarà la pèrdua del carnet, com preveu la llei- poden tindre un problema d'abús o addicció a eixes substàncies, han de ser tractats i avaluats per l'autoritat sanitària conforme preveu el Reglament General de Conductors, que en este aspecte s'ha aplicat en molt poques ocasions.

I a esta mesura Zoido ha afegit una més que ha considerat rellevant: s'obriran procediments sancionadors per infracció a la normativa de tràfic si després d'haver hagut un accident, el jutge arxiva les actuacions en la via penal. Si hi ha possibilitat de continuar amb la via sancionadora administrativa, es farà perquè el conductor infractor no quede impune.

El seu objectiu és facilitar i protegir el trànsit de ciclistes per les carreteres convencionals i reduir l'accidentalitat, per la qual cosa els senyals informen de períodes, trams i rutes amb elevada intensitat circulatòria de ciclistes, a més de limitar la velocitat.

Mesures a les quals Zoido ha unit altres com una major presència de l'Agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil en les vies secundàries on hi ha més ciclistes els caps de setmana, o l'augment dels controls d'alcohol i drogues en els matins dels dissabtes i diumenges.

Amb això, ha subratllat Zoido, es pot contribuir a salvar més vides

Més campanyes preventives per a donar a conèixer, sobretot als conductors, la normativa que afecta als ciclistes, és una altra de les mesures que estudia el Comité i que complementaran a unes altres ja en marxa com la de «Almas Ciclistas», on es reprodueixen les últimes rutes de persones que van morir quan muntaven en este mitjà.

Segons Zoido, s'està treballant en una altra campanya de conscienciació basada en testimonis reals de persones que han patit accidents o dels seus familiars, que s'emetrà abans d'estiu en radios i televisions. A més, es fomentarà l'ús dels panells de missatge variable per a incloure alguns referits als ciclistes.

Així, els dissabtes i diumenges al matí, que són les jornades amb major trànsit de bicicletes en les carreteres, s'inseriran en els panells missatges perquè els conductors sàpien, per exemple, que han de deixar 1,5 metres de distància per a avançar a una bici, que es pot sobrepassar la línia contínua en ixe cas o que els ciclistes poden circular en paral·lel.

També es potenciarà l'ús de l'aplicació de la DGT Comobity, que avisa amb antelació a la resta dels usuaris de la presència de ciclistes en el seu recorregut. ja hi ha més de 21.000 usuaris i 58.000 avisos, segons ha ressaltat el ministre, qui ha valorat les bondats d'este sistema.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"FOTO BRUTAL: Una policia es fa una foto en un espill i comet este tremend error" "Estes 2 llets 'valencianes' entre les 10 millors d'Espanya"