Dos policies salven la vida a un xic en el districte de Marítim en la ciutat de València

El xic va estar en coma tres setmanes però ha despertat i no presenta seqüeles
Els agents han conseguit salvar la vida del xic de 20 anys | València Diari

Dos agents de la Policia Local de València van salvar la vida el passat 11 de desembre en el districte de Marítim en la ciutat de València, a un xic de 20 anys que es trobava en parada cardiorespiratòria i que ara ha despertat del coma després de tres setmanes sense aparents seqüeles de gravetat.

Segons ha avançat el diari 'Levante-EMV',  els dos policies es trobaven de servici per la Malva-rosa quan a través de l'emissora van ser alertats dels fets.

«Ens van dir que just al costat d'on estàvem hi havia un jove en parada cardiorespiratòria i en 30 segons arribarem al lloc. Ens vam trobar als familiars molt alterats. Ràpidament, vam obrir les finestres pel coronavirus i vam apartar el llit per a començar a fer la maniobra, mentres un dels germans va telefonar al 112», ha relatat Daniel Ruano, oficial de la Policia Local de València.

Van conseguir salvar la vida del xic

«Ens van donar instruccions i vam seguir el protocol fins que van arribar els companys que tenien el desfibril·lador en un cotxe patrulla», ha explicat l'oficial al citat mitjà.

«Vam connectar l'aparell i vam seguir amb la reanimació en parada cardiorespiratòria, que ho vam poder confirmar perquè l'aparell sí que va detectar que calia fer una descàrrega. Amb això, el jove va recuperar el pols i, quan va arribar l'ambulància, el van estabilitzar i el van entubar», ha manifestat l'agent.

«El pare em va dir que el seu fill estava en coma i no hi havia esperances»

Durant estes setmanes, els policies s'han interessat per la salut del xic, encara que les notícies no eren bones. «El pare em va dir que el seu fill estava en coma i no hi havia esperances», reconeix Ruano, fins que recentment van tornar a l'edifici per un altre servici i la germana els va comunicar que havia despertat sense seqüeles.

«Sempre som els primers que arribem i tenim costum de fer estes accions, però ha sigut una satisfacció», assegura el policia. El que sí que és atípic és el perfil de la víctima, un xic de 20 anys, deportista i sense patologies prèvies.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Ferit en evitar una baralla en la presó de Picassent" "Un home xoca a propòsit el seu cotxe amb la seua parella dins en València"