17 anys de presó per a l'home que volia tirar-se des d'un hotel de Benidorm després de matar a sa mare

El fill li va fer prendre desenes de pastilles
L'home volia tirar-se des d'un hotel de Benidorm | Pixabay

L'Audiència Provincial de Valladolid ha condemnat a 17 anys de presó per assassinat a César F.M., de 39 anys, per matar el 28 de gener de 2018 a sa mare, d'uns 70 anys, hemiplègica i que quasi no podia després de patir un ictus. El fill li hauria fet prendre desenes pastilles abans d'anar a l'hotel Gran Bali de Benidorm.

En la sentència, el tribunal ha decidit, de conformitat amb el veredicte del jurat popular, imposar al condemnat una pena de 17 anys de presó, amb l'agreujant de parentiu i amb atenuant de confessió, segons fonts pròximes del cas.

A demés, la condemna no arreplega els deu anys de llibertat vigilada una volta complida la condemna que havia demanat el Ministeri Fiscal, ni la responsabilitat civil en favor dels dos germans del condemnat, per als qui es demandava 20.000 euros a cada un per la mort de sa mare.

Després de conéixer la decisió del jurat popular el passat 19 de desembre, la fiscal va mantindre la petició de vint anys de presó, mentres que la defensa, que havia demanat internament en un centre psiquiàtric per cooperació al suïcidi, va reclamar la pena mínima possible per l'atenuant de confessió, 15 anys de presó en un centre especial.

El tribunal ha considerat provat en la sentència que, el detingut, després de donar-li dosis letals de dos medicaments a sa mare, va utilitzar un coixí i cotons lligats amb una cinta adhesiva mentres sa mare agonitzava. Eixos objectes van ser trobats en la casa que els dos compartien.

D'esta forma, el tribunal ha rebutjat la versió de la defensa, que va assegurar que l'implicat i la víctima tenien un pacte pel que César F.M. ajudaria a morir a sa mare abans de què ell se suïcidara, qui es va traslladar a Benidorm, una volta la mare va morir, encara que finalment no va posar fi a la seua vida.

Va ser en l'hotel més alt d'Espanya, al que segons va dir en la vista el processat va acudir per a tirar-se des de la finestra d'una habitació, encara que una treballadora va trobar una nota en la que l'acusat demanava que no l'ajudaren.

Treballadors de l'hotel van acudir en eixe moment a l'habitació i allí van parlar amb l'implicat, qui més tard va ser traslladat a un centre hospitalari i va ser detingut després de contar a la Policia el que havia passat i que sa mare es trobava morta en sa casa de Valladolid.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Quasi 50 xiquets ingressats per un brot de bronquiolitis en Alacant" "Abusa d'una xiqueta de 14 anys en un hotel de València"