Cinc anys de presó a l'exmarit d'Oltra per abusos a una menor tutelada

El tribunal veu la sentència de l'Audiència "totalment correcta" tant pel que fa a la valoració de la prova com amb les conseqüències d'índole jurídic

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha confirmat la condemna de cinc anys de presó a un educador, exmarit de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, per abusar sexualment d'una menor tutelada.

D'esta manera, la Sala desestima el recurs interposat pel condemnat i confirma la decisió de l'Audiència de València d'imposar-cinc anys de presó per un delicte d'abús sexual continuat amb prevalença a una menor.

El tribunal veu la sentència de l'Audiència "totalment correcta" tant pel que fa a la valoració de la prova com amb les conseqüències d'índole jurídic que lliga als fets prèviament acceptats com provats.

La víctima era una menor, tutelada per la Generalitat Valenciana i acollida en un centre de València, i els fets van tenir lloc entre els anys 2016 i 2017, quan l'adolescent tenia 14 anys, a l'interior del propi local.

L'educador va ser jutjat en dos ocasions. En una primera, el novembre de 2019, en la qual ja es va condemnar pels abusos. En esta ocasió, el TSJCV va ordenar repetir el judici per a la pràctica d'una sèrie de proves. En la nova vista la fiscal va afegir una circumstància agreujant de prevalença. I l'Audiència li va tornar a condemnar.

La sala va considerar provat que la menor, nascuda el maig de 2002 i en situació de desemparament, estava acollida en un centre de València on treballava com a educador l'acusat qui, quan estava entorn de nit, va acudir a l'habitació de l'adolescent en els moments en què estava castigada per mal comportament i li donava massatges al coll perquè pogués adormir-se.

En entre dos i deu vegades, i pensant que estava adormida, li va agafar la mà i es va masturbar amb ella.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"El sostre d'un centre de salut de Castelló s'esfondra" "Traslladen a l'assassí confés de Marta Calvo a una altra presó"