Presó permanent revisable per a l'home que degollà a la seua fillastra, de 2 anys, en Alzira

Es tracta de la primera condemna d'este tipo en territori valencià
El condemnat es va tirar pel balcó després de posar fi a la vida de la menor | Arxiu

Un jurat popular de València ha declarat culpable a un home acusat d'haver degollat a la filla de la seua dona, de dos anys, en el seu domicili de la localitat valenciana d'Alzira, en la comarca de la Ribera Alta, després de què ella li comunicara la seua intenció de divorciar-se.

Es tracta, segons ha avançat 'Levante-EMV', de la primera condemna a presó permanent revisable dictada en la Comunitat Valenciana. Després de la decisió del jurat, ara serà un magistrat-president del tribunal el que fixe la pena i els delictes per a l'acusat, un home de 30 anys i de nacionalitat romanesa.

La mare de la menuda volia divorciar-se

Els fets es remunten al 12 de novembre de 2017, en el domicili familiar del carrer Pare Castell d'Alzira, a on l'acusat i la seua parella convivien amb la filla de la dona. A més, compartien pis amb dos persones més, als qui els havien llogat dos habitacions.

Eixe dia, en un moment en el que no hi havia ningú més en l'habitatge, l'home es va dirigir a l'habitació a on estava dormint la menuda, nascuda en 2015, i la va degollar amb un ganivet de cuina. A conseqüència, la xiqueta va morir per hemorràgia aguda a causa d'una profunda ferida cervical.

Segons va declarar provat el jurat, l'home va degollar a la menor de manera conscient i amb plena voluntat i intenció de posar fi a la seua vida. I ho va fer, segons el jurat, amb la finalitat de causar un menyscapte psíquic greu i un perjudici irreparable a la seua dona i mare de la menor, després de què li comunicara la seua intenció de divorciar-se.

El jurat no ha provat que actuara enmig d'un brot psicòtic

Després del succeït, la dona patix un trastorn d'estrés postreumàtic, a més de síndrome de dol, i precisa, per a la seua salut, de tractament psiquiàtric i psicològic.

L'home, després de posar fi a la vida de la menuda, es va tirar pel balcó de la vivenda i va caure sobre un vehicle que hi havia al carrer. El jurat no va donar com provat, tal com reclamava la defensa, que l'acusat matara a la menuda enmig d'un brot psicòtic.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Gran persecució policial a uns lladres en un polígon de Sant Vicent del Raspeig" "Mor la xiqueta, de 6 anys, ferida en l'incendi d'este dimarts en Castellar"