La presumpta assassina de Cantàbria va guardar el cap de la seua parella com a record

L'home va desaparéixer el passat febrer i no es va emetre denúncia fins després de més d'un mes
Els investigadors van determinar la inexistència de moviments bancaris i van decidir personar-se al domicili | Cedida

Carmen Merino, de 61 anys, va ser detinguda ahir dilluns pel presumpte l'assassinat de la seua parella, Jesús María Baranda. La Guàrdia Civil ha determinat que l'acusada va entregar el cap de l'home a la seua veïna en una caixa, en què assegurava que contenia joguets eròtics. Les amigues de la presumpta assassina la descriuen com una dona presumida i depressiva, i asseguren haver-la aconsellat, en moltes ocasions, de combatre-la amb ajuda i oci.

Jesús María, que vivia des de feia 7 anys amb Carmen, va desaparéixer el passat febrer i es va tardar més d'un mes en denunciar-ho —fins que la germana i cunyada de la detinguda ho va tramitar. Paral·lelament, Carmen va denunciar la desaparició de la seua parella en el mateix moment i va explicar a la Guàrdia Civil que se n'havia anat de casa emportant-se tots els diners. En comprovar que no es van produir moviments bancaris sospitosos, els agents van avisar l'arrestada d'una visita al domicili en qüestió.

Carmen li va entregar una caixa amb 'joguets sexuals' a la seua veïna

Igualment, Carmen va preparar un pla imperfecte per a evitar que la policia trobara les proves incriminatòries —tot apunta que el cadàver es trobava en sa casa. La dona va anar a vore la seua veïna i li va entregar una caixa dient-li: «Ha de vindre la Guàrdia Civil a casa i Jesús María tenia en esta caixa 'porcades' (joguets eròtics) que no vullc que vegen per a que no s'enduguen una mala impressió». La veïna no va sospitar i va acceptar guardar-la però, evidentment, després d'uns dies la caixa va començar a fer una pudor molt forta.

En vore el contingut macabre, el matrimoni —els veïns de Carmen i Jesús— va tocar les autoritats immediatament. En alertar-los, van telefonar a Carmen també. La detinguda i presumpta assassina va declarar que «algú va deixar la caixa en la porta de sa casa» i que la va guardar perquè «era l'únic record que tenia d'ell».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"A presó els acusats de violació en la discoteca Indiana este diumenge en València" "Dos bessones de 3 anys moren tancades en un cotxe aparcat a plena llum del sol"