ARA MATEIXA

🔥 VÍDEO: Greu incendi forestal en Monòver

El rei visita Alacant en el XVI Congrés de Directius CEDE

Ha dit que la societat espanyola necessita sentit de la responsabilitat i compromís
El rei al Congrés Cede | EP

 

El rei Felip VI ha asseverat, davant els assistents al XVI Congrés de Directius CEDEIX a Alacant, que esta entitat és «una de les columnes vertebrals de l'Espanya dels nostres dies» i els ha assegurat que la societat espanyola els necessita: «Necessita del vostre sentit de la responsabilitat, de la vostra tasca diària decisiva, de la vostra influència, del vostre lideratge i del vostre compromís amb el futur, no solament de les vostres companyies, sinó del nostre país», ha recalcat. En el seu discurs en la clausura de la trobada d'empresariat, el monarca ha manifestat que les societats aconseguixen «clarament cotes de major èxit quan apliquen fórmules de col·laboració», per la qual cosa ha considerat que «no pareix que hui el més encertat siga tractar d'encarar el futur des d'una perspectiva estrictament individual». «No solament per una qüestió de valors, sinó per una raó de pur pragmatisme i efectivitat».

  

 

 

En esta línia, Felip VI ha apostat per «fomentar i assegurar» comportaments i maneres de treballar «col·laboratives» en les empreses per a «traçar el millor camí a seguir», perquè amb «amb actituds i mètodes de col·laboració» es contribuïx a «aconseguir l'èxit en els objectius marcats». Davant un futur «replet d'incerteses», ha prosseguit, es necessita «coratge i determinació» però també la «informació i experiència» de les persones. Així mateix, ha exposat que la societat digital, tema central del congrés, «afecta a tots i en tots els àmbits de manera crítica» i és un tema «nuclear» que provoca que les empreses s'adapten «a les noves circumstàncies i en com es generen noves oportunitats per al creixement econòmic i el benestar social».
 

 

Encara que ha advertit que eixa «exigència d'adaptació dificulta la permanent competència entre entitats i captació de professionals» i que els «molts riscos» transcendixen «el particular per a ser comuns, sistèmics, nacionals o fins i tot globals». «Des d'una perspectiva més àmplia, ha continuat el rei, la identificació dels nous perfils professionals i les diferents oportunitats d'ocupació que apareixen amb la innovació tecnològica en l'actual societat digital és una altra qüestió veritablement bàsica i urgent. Perquè la revolució tecnològica que vivim no ha de suposar un obstacle que tanque o restringisca oportunitats de treball, sinó un factor que contribuïsca a millorar la vida de les persones i a construir societats més avançades».

Per altra banda, el rei s'ha referit al turisme com un sector «veritablement estratègic» per a l'economia espanyola, per la qual cosa ha reclamat que els professionals «exploren eixa connexió, digitalització i turisme, sobre la qual, segons ha opinat, «faran aportacions molt útils i constructives». En eixe sentit, ha precisat que identificar nous professionals i "oportunitats d'ocupació" és una qüestió «veritablement bàsica i urgent». «La revolució tecnològica que vivim no ha de suposar un obstacle que tanque o restringisca oportunitats de treball, sinó un factor que contribuïsca a millorar la vida de les persones i a construir societats avançades», ha afegit.

A més, ha subratllat la «promoció i creixement» del talent dels joves directius que han de comptar amb «el suport, l'ensenyament i la inspiració de les generacions més veteranes». «L'esperit emprenedor ha de permanéixer sempre i actuar en tots els moments i processos de la vida de les companyies i organitzacions, dinamitzant-les, i no solament en els moments inicials o d'arrencada del projecte empresarial», ha sostingut i ha afirmat que el lideratge «ha de saber orientar actuacions, agrupar forces i infondre i animar més lideratge en els equips».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!