Recuperen el cos d'una submarinista de Castelló morta en Gran Canària

Les autoritats han iniciat una investigació a causa de possibles negligències de l'instructor
Troben el cos sense vida d'una submarinista de Castelló en Gran Canària | Pixabay

Diferents efectius del Grup d'Especialistes d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil recuperaren este diumenge, 11 d'octubre, el cos de la submarinista morta de Castelló després de quedar atrapada en la cabina d'una embarcació afonada a uns 40 metres de profunditat en el moll Reina Sofia del port de la Llum, en Gran Canària.

Tal com explica el diari 'Levante-EMV', els fets es van produir cap a les 11.00 hores, d'este dissabte, 10 d'octubre, quan la víctima de 28 anys participava en una excursió. La intenció de la xica era conèixer el barco anomenat 'El Narcótico', que es va afonar fa quasi 30 anys.

Els companys de la xica van donar la veu d'alerta. Fins al lloc dels fets es va desplaçar l'embarcació Salvamar Nunki de Salvament Marítim, i l'Institut Armat, que ràpidament van iniciar les tasques per a tractar de rescatar a la submarinista de Benicàssim.

Una operació sense èxit

Els bussos van estar submergint-se durant unes quantes hores sense èxit. No obstant això, ja a la vesprada, l'operatiu es va suspendre davant la impossibilitat d'accedir fins a la cabina a on es trobava la xica. Finalment, cap a les 11.00 hores d'este diumenge, 24 hores després del tràgic accident, el GEAS va conseguir retirar el cadàver de la xica de dins del barco, que va ser traslladada en el vaixell de Salvament Marítim fins al moll Wilson del Port.

Ara, la Unitat Orgànica de Policia judicial de la Comandància de Las Palmas ha iniciat una investigació a causa de possibles negligències de l'instructor i a diferents deficiències, detectades pel GEAS, en l'equip d'immersió usat pel citat responsable de la immersió.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Agarren a un xic fent un acte vandàlic en València" "Pillen a un home robant en una empresa de València"