Rescatats 15 excursionistes alacantins en la zona de Lagos de Covadonga

El grup de scouts' es trobava en perfecte estat, encara que estava desorientat i amb fred
El Grup de Rescat localitza, en col·laboració amb la guarderia del parc nacional, a un grup de scouts desorientats en el pics d'Europa. Estaven en els voltants del llac Ercina. | SEPA

El Grup de Rescat del Servei d'Emergències del Principat d'Astúries (SEPA), ha localitzat i evacuat a un grup de 'scouts' procedents d'Alacant que es van desorientar la passada nit en els voltants dels Lagos de Covadonga, en el municipi asturià de Cangas de Onís.

El grup, format per un total de 15 persones, 5 adults i 10 menors, es trobaven en perfecte estat encara que per prevenció el Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) va activar una ambulància i a l'equip d'Atenció Primària de Cangas d'Onís fins a l'estacionament del Llac Ercina on els estaven esperant.

El Centre de Coordinació d'Emergències del 112 Astúries va rebre l'avís a les 01.11 hores d'aquesta nit. En la crida indicaven que eren un grup de 15 persones que s'havien desorientat i tenien molt de fred. Havien eixit al matí des de Caín per a fer la ruta que acabava als Llacs de Covadonga.

Localitzats en bon estat de salut

Immediatament, la Sala 112 del SEPA va activar al Grup de Rescat per terra perquè acudirà al lloc i va informar els 112 de Cantàbria i Castella i Lleó així com a la Guàrdia Civil i al SAMU. Mentre l'equip de rescat es dirigia al lloc, a les 02.47 hores, es va rebre una trucada d'un guarda del parc indicant que ha localitzat al grup de joves. Estaven bé. Anava a guiar-los fins a l'aparcament del llac Ercina on els estaven esperant amb una furgoneta.

A les 03.52 hores el Grup de Rescat assenyalava que ja s'ha trobat amb els 'scouts' i el guarda en l'estacionament del llac Ercina, on s'havia enviat l'equip sanitari.

Des de Cangas d'Onís la Policia Local va informar que podien allotjar-los en les instal·lacions esportives municipals. Finalitzats a les 05.24 hores els trasllats, el Grup de Rescat, després de recollir material que havia deixat en els llacs, va tornar a la seua base.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Tres detinguts per un enfrontament amb la policia a Torrent" "Un cotxe es xoca contra un garatge en València"