La Ribera denuncia la falta d'obres i preparació contra les inundacions

Lamenten que el projecte de la CHJ no es du a terme a pesar dels riscos que patixen

Els primers edils de les principals ciutats afectades per les inundacions a la Ribera denuncien la falta de preparació i obres per a les inundacions. Els alcaldes d'Alginet, Albalat de la Ribera o Alzira lamenten que el projecte de la CHJ no es du a terme a pesar dels riscos que patixen. I és que aquestes comarques de la Ribera van ser les més afectades per les pluges del passat mes de novembre junt a la Safor, la qual cosa es va traduir en inundacions en carrers i baixos i nombrosos danys materials. Els municipis estan inclosos en el pla de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i s'ha lamentat que un projecte amb actuacions de millora seguisca sense portar-se a terme. Els alcaldes assenyales que les obres són necessàries i porten molts anys pendents. Una d'aquestes obres és l'acondicionament i millores de la xarxa de drenatge que afecta diversos barrancs com el de Barxeta, la Casella i la Murta, precisament punts clau de les últimes inundacions a Alzira. Aquest Pla de Gestió de Risc d'Inundacions del Xúquer, on es troben estes millores, es va crear en 2014 i no s'ha executat per falta de fons.

Alzira una de les ciutats més afectades per les inundacions | EFE

 

Alcaldes com el d'Alginet, José Vicente Alemany, es mostren més pessimistes al comprovar com no es pot dur a terme el pla. L'edil sosté que és un projecte car i que són conscients que no es pot fer tot alhora però es pregunta per què es va fer el projecte si se sabia que no l'anaven a realitzar. En l'últim episodi de gota freda el més preocupant a Alginet fou la possibilitat molt propera que el canal Xúquer-Túria es desbordara. L'alcalde subratlla que preferix que s'inicie el projecte abans que s'haja de lamentar alguna desgràcia personal o alguna víctima mortal. Ha afegit que els ha cridat també l'atenció el fet de netejar alguns barrancs encara que no foren part de la seua responsabilitat. 

A Alginet el que va ocórrer va ser que els barrancs del senyor i la Forca van desembocar en una sèquia de sols 1,5 metres, per la quan cosa han d'estar atents al barranc de Belenguera, que els porta aigua des de Benifaió, i el de l'Aigua que entra pel sud del terme municipal. Si més no, els edils esperen obtindre algun resultat positiu de la pròxima reunió amb el president de la CHJ.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un tiroteig en la Malva-rosa de València acaba amb un jove i una dona ferits" "Dos joves motoristes moren en dos accidents a Castelló"