Sancionen a una dona per saltar-se la quarantena després de fer-se la PCR en Albal

Els resultats del test han donat positiu
Una veïna d'Albal s'ha saltat la quarantena | València Diari

Una dona ha sigut sancionada en el municipi d'Albal, en la comarca de l'Horta (València), per no guardar la preceptiva quarantena i continuar anant a treballar mentres esperava el resultat de la prova PCR, que va resultar finalment positiva.

D'eixa manera ho ha donat a conéixer l'alcalde, Ramón Marí, que ha gravat un vídeo per a traslladar la seua preocupació davant dels brots que han aparegut en la població en els últims dies i demanar als veïns responsabilitat perquè «el virus no se n'ha anat».

«Vull explicar-vos un fet greu que s'ha donat en el nostre poble -relata-. La setmana passada una veïna va acudir al centre de salut amb símptomes de coronavirus, li van fer la prova PCR i se'n va anar a sa casa. Fins a l'obtenció dels resultats, els sanitaris li van advertir que havia de guardar quarantena, cosa que va assumir signant el document de Sanitat».

La multa està entre els 3.000 i els 600.000 euros

No obstant això, continua el primer edil, la dona «va fer cas omís i ha estat acudint a treballar normalment i el dia 21 el centre sanitari va intentar comunicar-li el resultat positiu però no estava en casa». Davant d'este fet, la Policia Local va ser advertida i va anar a sa casa, a on estava amb la seua filla, però no amb el seu home , que havia eixit a comprar.

«La nostra resposta ha sigut contundent i hem sancionat a la dona, a demés d'advertir a les persones que han pogut estar en contacte amb esta família. Esta actitud irresponsable que atempta contra la salut pública, contra la salut de tots, comporta una multa exemplaritzant que oscil·larà entre els 3.000 i els 600.000 euros», ha recalcat.

Segons ha incidit Ramón Marí, en Albal estan sent «molt durs amb les persones que incomplixen les normes sanitàries». La Policia Local està vetlant per l'ús de la mascareta, s'ha tornat a prohibir l'entrada de familiars a la residència municipal de majors «amb tota la pena del món», s'ha continuat amb la desinfecció del municipi amb maquinària pròpia i personal municipal i es dotarà a tots els col·legis de gel i termòmetres.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Falsifiquen més de 7.500 peces de roba valorades en 150.000 euros en Orpesa" "Greu ferida en un accident de trànsit en l'AP-7"