La vaga de Renfe deixa a la Comunitat amb la circulació del 75% de rodalies en hora punta

L'atur està convocat des de les 00:00 fins les 23:00 hores de hui dimecres

Renfe ha cancel·lat la circulació de 295 trens per a aquest dimecres, 31 d'octubre, davant la jornada de vaga convocada per part del sindicat CGT que coincidix amb la 'operació eixida' del pont de Tots els Sants. Del total de cancel·lacions, 87 corresponen a trens AVE i Llarga Distància i els 208 restants, a serveis de Mitja Distància (regionals).

 

Només circularan el 75% de rodalies en hora punta

 

Renfe ha cancel·lat 16 dels 90 trens de llarga distància i AVE que hi havien programats per a hui, 31 d'octubre, a la Comunitat Valenciana. Mentre que de llarga distància i AVE circularan 74 trens, un 85% de l'oferta, no tenen la mateixa sort els trens de rodalies de la Comunitat que només circularan el 75% en hora punt i baixaran fins el 50% durant la resta del dia. Els trens de mitja distància no tenen un poc més de sort perquè només s'han suprimit el 35% dels serveis ofertats.

 

L'atur està convocat des de les 00:00 fins les 23:00 hores

  

CGT ha convocat l'atur entre les 00:00 hores i les 23:00 hores d'aquest dimecres amb l'objectiu de reclamar la jornada de 37,5 hores setmanals en les dos empreses ferroviàries públiques, protestar davant la propera obertura a la competència del transport de viatgers i denunciar la «pèrdua de qualitat» que, al seu judici, presenta el servei. Davant aquesta jornada de vaga, el Ministeri de Foment ha decretat uns serveis mínims en els quals destaca el fet que garantixen un major percentatge de trens AVE i Llarga Distància que de trens de rodalies.

 

Canvi o anul·lació del bitllet

  

Per als viatgers que es vegen afectats pels trens cancel·lats, Renfe oferix la possibilitat, «sempre que siga possible», de viatjar a un altre tren que estiga garantit en serveis mínims.

  

Així mateix, també planteja la possibilitat d'anul·lar el bitllet, o canviar-ho per a una altra data, en tots dos casos sense cost algun, segons va informar la companyia ferroviària que «lamenta les molèsties que la convocatòria cause als viatgers».

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!