Detinguts en València dos hòmens buscats per l'Argentina

Un d'ells tenia una ordre de detenció internacional per pertinença a una organització narco-criminal, l'altre, per estafa
Els dos detinguts han passat a disposició judicial | Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut, en Paterna i en València, a dos hòmens, de 50 i 57 anys, que tenien en vigor ordres internacionals de detenció (OID) per les autoritats argentines, un per un delicte d'estafa i l'altre per tràfic de drogues. Les dos investigacions es van iniciar quan els agents van saber, en cada cas, que una persona amb domicili en València tenia en vigor una ordre internacional de detenció emesa per l'Argentina.

Organització narco-criminal

El primer reclamat és un home de 57 anys, d'origen espanyol, que presumptament va formar part d'una organització narco-criminal durant alguns mesos l'any 2009, a on, presumptament, es feia càrrec, al costat d'un altre integrant, de gestionar el canal comercial empresarial per a conseguir l'exportació d'una càrrega de peix.

Pel que pareix, en la càrrega, amagaven paquets amb droga que transportaven des de l'Argentina fins a Espanya. Altres integrants s'ocupaven de fer les transaccions d'adquisició d'uns 110 quilos de clorhidrat de cocaïna en la ciutat de Buenos Aires i, posteriorment, traslladar-la en un vehicle llogat cap a la ciutat de Mar del Plata des d'on eixiria la càrrega amagada.

Estafa

El segon reclamat, un home de 50 anys i d'origen argentí, era buscat per un presumpte delicte d'estafa, ja que, pel que pareix, havia actuat com a agent de viatges entre 2012 i 2013. Durant este temps, l'ara detingut va rebre, presumptament, diners per a gestionar passatges i hostalatges i, en compte de tramitar-los, es va quedar amb els imports, per valor d'uns 157.000 dòlars.

Els agents, després d'algunes comprovacions, van localitzar a l'home i el van detindre per tindre en vigor una ordre internacional de detenció (OID) per les autoritats argentines. Els dos detinguts han passat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció 2 i 4, respectivament, de l'Audiència Nacional.

 

  

També pots llegir...

    📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

    🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

    "Un home ferit després de ser atropellat en Onda" "Arriba la 6a pastera en dos dies a la costa valenciana"