Ximo Puig preveu que s'administren 351.000 vacunes la pròxima setmana a la Comunitat Valenciana

S'arribarà al final de la setmana amb tres milions de dosis inoculades, segons el Consell

Este diumenge el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que durant la pròxima setmana s'inocularan 351.000 vacunes, esta xifra sens dubte marca un rècord des de l'inici del procés de vacunació a finals de desembre de l'any passat.

Juny el mes clau

Juny és el mes clau per a la vacunació de cara a aconseguir com més prompte millor un grau d'immunitat entre els valencians que permetrà afrontar la recuperació econòmica amb seguretat, així ho declarava Ximo Puig. L'objectiu és arribar a finals de setmana amb tres milions de dosis administrades a la Comunitat Valenciana.

La major remesa de vacunes que arribaran a partir de dilluns són de Pzifer, concretament 124.000, que s'inocularan als col·lectius de 66 anys o més que estaven pendents de la segona dosi. També s'administraran 160.000 primeres dosis d'esta vacuna a persones entre 50 i 59 anys.

Del fàrmac de Moderna s'administraran 16.000 primeres dosis a persones de 50 a 59 anys i altres 2.500 dosis a persones d'alt risc.

35.000 dosis de Jansen s'injectaran a persones d'entre 50 i 59 anys i, finalment, s'inocularan les 10.000 primeres dosis d'AstraZeneca a persones d'entre 60 i 66 anys.

La resta fins a les 351.000 vacunes s'administraran a més d'una dotzena de col·lectius en quantitats més menudes.

Cal ser cautes i extremar la prudència

Ximo Puig ha fet una crida a la ciutadania perquè no relaxe la prudència i el compliment de les normes de protecció. "Cal ser conscients que encara seguim en pandèmia i que les últimes mesures que permeten major mobilitat poden propiciar un augment de contagis", ha assenyalat el president de la Generalitat Valenciana.

"No podem fer passos enrere perquè seria molt negatiu, i si volem arribar a les portes de l'estiu amb la situació que tenim cal continuar combinant la vacunació amb la prevenció", ha insistit el cap del Consell.


 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Assassinada una dona de 41 anys a les mans de la seua parella en Alovera" "Detenen a Alacant per suposada envestida als pares d'un bebé ingressat en l'UCI"