Un xiquet de cinc dies, confirmat com una nova víctima mortal del brot de listèria

Sa mare presentava símptomes però els metges la van enviar a casa en repetides ocasions
La mare havia consumit carn de 'La Mechá' dies abans | Cedida
 

Segons informa 'El Correo de Andalucía', l'associació de consum de FACUA ha confirmat la mort d'un xiquet acabat de nàixer en Écija, Sevilla, que va morir només cinc dies després del seu naixement a causa de la listèria que havia afectat a sa mare. El menut Manuel va perdre la vida el passat 2 de febrer. Ara, el cas s'ha relacionat amb el brot de listeriosi derivat d'un lot en mal estat de la marca 'La Mechá'.

La mare va consumir carn infectada quan estava embarassada

Segons ha explicat FACUA, tant la mare com el pare del menor van consumir carn de 'La Mechá' la vespra de Cap d'Any del 2018 amb unes altres tres parelles. La mare del xiquet, ja embarassada, va començar a patir els símptomes el 2 de gener i el 13 del mateix mes va ingressar en l'hospital públic de Sevilla, a on presentava diarrees, vòmits i mal de ventre.

La dona va rebre l'alta el 15 de gener, però va haver de tornar quatre dies després perquè tenia contraccions. Allí li van donar un fàrmac i la van tornar a enviar a casa. El 27 de gener, la dona va tornar una altra volta a l'hospital i va ser derivada a l'Hospital Universitari Virgen del Rocío, a on li van extraure líquid amniòtic. Les proves van donar positiu en listeriosi. 

Quan va donar a llum, estava embarassada de 29 setmanes

El 28 de gener, quan estava embarassada de 29 setmanes, va donar a llum en l'hospital a on es trobava ingressada. A conseqüència de la malaltia i del part prematur, el xiquet acabat de nàixer va morir el 2 de febrer, en el mateix hospital. La FACUA ha assegurat que representarà als pares en la causa i que espera que el jutjat d'Instruccions de Sevilla accepte la seua personació. Tant la mare com el fill es troben, oficialment, en la llista d'afectats per listeriosis i vinculats als lots en mal estat de Magrudis.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un pare deixa tancades a les seues filles durant 3 dies en una oficina d'Elx" "Ferits un ciclista i un motorista en dos accidents en Torrevieja i Almoradí"