Un xiquet de 10 anys, a punt de morir ofegat enmig de classe en Oliva

El menut, que patix asma, va ser víctima d'una parada respiratòria
Col·legi Alfadalí d'Oliva, a on es van produir els fets | Google Maps

Un xiquet, de només 10 anys, ha estat a punt de morir ofegat este dimarts mentres estava en classe, en el col·legi Alfadalí d'Oliva, en la comarca de la Safor (València). El menut, que patix asma, una malaltia que provoca dificultats per a respirar, va ser víctima d'una parada respiratòria.

 

Segons ha avançat la 'Cadena Ser', els mestres i el personal de l'escola van avisar, cap a les 12 hores, a Emergències, mentres li feien maniobres al menut per a intentar que recuperara la respiració, sense èxit. Al cap de pocs minuts, va arribar a l'escola una ambulància del Servici d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU).

 

L'equip sanitari del SAMU, format per un metge, un infermer especialitzat en medicina d'urgències i un Tècnic d'Emergències Sanitàries (TES), va conseguir, amb la medicació, que el xiquet poguera alliberar les vies respiratòries. De seguida, van traslladar al xiquet a l'Hospital Francesc de Borja de Gandia.

 

Ja ha sigut donat d'alta i està recuperat

A pesar de què, afortunadament, va quedar en un espant, l'escola sancera es va bolcar en intentar salvar al menut, que va estar a punt de morir ofegat enmig de la classe. Mònica, la mare del menut, ha explicat a 'València Diari' que la directora del centre, Amparo, va seguir el protocol i que David, el conserge, li va fer els primers auxilis, fins que arribara el SAMU. A demés, el menut ja ha sigut donat d'alta i s'ha recuperat molt bé.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!