Commoció i ràbia a Hollywood després de l'anul·lació de la condemna contra Bill Cosby

L'actor de 83 anys qualifica de "terrible experiència" el seu pas per presó on ha estat complint condemna per abusos sexuals durant més de dos anys

La decisió del Tribunal Suprem de Pennsilvània d'anul·lar este dimecres la condemna per agressió sexual de Bill Cosby ha provocat sorpresa i ràbia generalitzades, especialment a Hollywood i voltants, on en el seu moment el 'papà d'Amèrica' era un gegant de la comèdia.


Una de les seues icones de la cultura popular estatunidenca estava empresonat fins ara en una presó estatal prop de Filadèlfia on ha passat una mica més de dos anys entre reixes.


Bill Cosby: "Gràcies als quals em van donar suport"

 

Cosby va emetre un comunicat després d'eixir de la presó en la qual insisteix en la seua innocència: "Mai he canviat la meua postura ni la meua història. Sempre he mantingut la meua innocència".


A més, el còmic va agrair el suport dels seus fans: "Gràcies a tots els meus fans, seguidors i amics que em van donar suport en esta terrible experiència".


També va fer l'ullet al tribunal que li ha permés eixir de presó: "Un agraïment especial al Pennsylvania  Supreme Tribunal per a la defensa de l'estat de dret".


Bill Cosby va ser condemnat en 2018 per agressió sexual

 


Cosby va ser condemnat en 2018 a un màxim de deu anys de presó, dels quals havia de complir almenys tres, per haver agredit sexualment en 2004 a la canadenca Andrea Constand, una de les més de seixanta dones que van denunciar a l'actor i que assegura que Cosby la va drogar abans d'abusar d'ella.


La víctima era llavors l'entrenadora de bàsquet de l'equip femení de la Universitat de Temple, on l'actor va estudiar i de la qual ell era un important donant.


En la sentència, la Cort Suprema de Pennsilvània argumenta que la condemna ha de ser anul·lada perquè, més d'una dècada abans del judici, Cosby havia arribat a un acord amb un fiscal per a no ser enjudiciat criminalment pels abusos contra Constand.


A més, la Cort Suprema creu que Cosby no va tindre un judici just perquè el magistrat llavors encarregat del cas va permetre que atestaren, a més de Constand, altres cinc dones que deien ser víctimes dels abusos de l'actor.


Més de seixanta dones han acusat Cosby d'abusar sexualment d'elles entre 1960 i 2000, encara que aqueixos casos no van prosperar per haver prescrit i només es va poder emportar a judici les al·legacions de Constand.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Este és els diners que s'emporta Hisenda del premi de Pablo Díaz en 'Pasapalabra'" "Un carter retorna amb un regal la carta que una xiqueta va enviar al seu pare al 'cel'"