Les màscares i distància de seguretat brillen per la seua absència en el Big Sound Festival

Assistents al Big Sound Festival denuncien les poques mesures de seguretat en plena pandèmia en un festival sense distància de seguretat ni mascaretes

Fa unes setmanes les xarxes socials s'omplien de missatges de denúncia cap a l'organització del Big Sound Festival. Els afectats asseguraven que el cartell d'artistes convidats havia canviat dràsticament. Artistes de gran repercussió a nivell nacional i internacional estaven citats a este festival, però finalment els seus concerts van ser cancel·lats.

Bad Bunny, Nicky Jam, Becky G, Lunay, C Tangana, entre d'altres, eren els artistes més esperats i desitjats en el Big Sound. Sense motiu ni explicació es van cancel·lar estos concerts, de manera que els seus seguidors exigien la devolució de l'import de les entrades. Devolució que no va arribar.

Des de la plataforma Afectats Entrades Big Sound Festival es van posar en contacte a través de diferents mitjans amb l'organització, assegurant que "alguns venen de fora i han pagat hotel i bitllets d'avió per anar a un festival que ha canviat radicalment el seu cartell".Sense devolució i sense responsabilitat en plena pandèmia

 

Però esta no devolució de l'import de les entrades no és el més greu. El pitjor arribava ahir a la nit en l'inici del Festival, que té lloc els dies 8 i 10 de juliol. A través de xarxes socials s'han difós vídeos d'esta primera nit del Big Sound on les mesures de seguretat i l'ús de les màscares passa a un segon pla.

Joves sense mascareta i sense distància de seguretat bevent, cantant i ballant, sense pensar més enllà d'això. Sense ser conscients i conseqüents de el risc i de les conseqüències que els seus actes poden comportar.

Irresponsabilitat en un acte multitudinari quan els brots de Covid-19 han augmentat un 137% en l'última setmana a la Comunitat Valenciana, sent un 63% dels casos entre joves de 15 i 34 anys.

Estes imatges on s'aprecia la poca responsabilitat d'algunes dels presents ha portat a l'enuig i la indignació de la població. I és que estes imatges es produeixen un 8 de juliol en què Sanitat registra 1.834 casos nous de coronavirus (159 a Castelló, 266 a Alacant i 1.409 a València).

A més, arriba una nova polèmica. Oci nocturn no, però festivals sí? Este missatge és el que podem llegir en xarxes socials després de conéixer les noves restriccions a causa de l'augment dels casos per Covid-19. Restriccions que tancaran l'oci nocturn i la mobilitat d'alguns municipis, però no festivals on no es té cura una cosa tan bàsica (i que ja hauríem d'haver aprés) com és guardar la distància de seguretat i utilitzar la mascareta).

En esta plataforma podem llegir l'opinió d'alguns dels assistents, que fins i tot van arribar a demanar fulls de reclamacions.

Queixes d'assistents a Festival | Imatges: @afectados_entradasbigsoundfest


Este dissabte, 10 de juliol, tindrà lloc la segona sessió d'este Festival. Sense importar la situació sanitària que travessa la Comunitat Valenciana i l'enuig i les denúncies després d'estes imatges. Més artistes, més concerts, i esperem que més consciència, prudència i seguretat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cersei de 'Juego de Tronos' demana justícia per l'assassinat de Samuel" "La gastrosiexta: quan s'ajunten tres plaers en un"