Mazón afirma que la Llei de Concòrdia i la derogació a Aragó que va recórrer el Govern ‘són casos jurídics diferents’

VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha recalcat que la Llei de Concòrdia que tramita el parlament valencià i la Llei de derogació de la Llei de Memòria Democràtica d’Aragó “són casos jurídics diferents” i “cadascun ha de tindre el seu tractament”.

Així ho ha manifestat, en declaracions als mitjans a Alacant, després que el Ple del Tribunal Constitucional haja admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat promogut pel president del Govern d’Espanya contra la derogació de la Llei de Memòria Democràtica d’Aragó.

Mazón ha subratllat que “Aragó és una altra comunitat autònoma que ha engegat una iniciativa pròpia” i ha rebutjat entrar en valoracions per a no “immiscuir-se en els assumptes propis d’una autonomia”. “Com jo tampoc entenc que uns altres opinen sobre la nostra autonomia i sobre la nostra capacitat legislativa”, ha apuntat.

En qualsevol cas, el president entén que “una cosa és una derogació i una altra és una nova llei, una reforma de la llei, són conceptes jurídics diferents i cadascun ha de tindre el seu tractament”.

ÚLTIMES NOTÍCIES