Investiguen la mort d’un pacient a Vinaròs per una gasa oblidada en la seua gola

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Vinaròs continua investigant la mort d'un pacient en l'any 2014, després d'asfixiar-se al finalitzar l'operació a la qual s'havia sotmés, i trobar una gasa al seu interior. La gasa era del tamany d'una castanya i segons l'informe forense, les causes de la mort van ser una 'asfíxia mecànica'

L'Audiència s'ha pronunciat sobre el recurs interposat per dos infermeres contra la decisió del jutjat d'investigar-los en este assumpte al costat d'altres facultatius. En este cas, el tribunal ha pres la decisió de sobreseure la causa contra una d'elles que no formava part de l'equip quirúrgic ja que estava en tasques d'aprenentatge com informa 'El Levante – EMV'.

 

 

El tribunal sosté que la intervenció va ser realitzada 'Incorrectament en el seu conjunt'

La causa de la mort és atribuïble a tot l'equip mèdic, cirurgians, anestesista i equips auxiliars sanitaris, tenint en compte la jerarquia i categoria professional de cadascun dels membres en la graduació atribuïda. El fet de retirar la gasa és responsabilitat del cirurgians otorinolaringòlegs però el comptatge final d'estes és responsabilitat de les infermeres. Com explica el tribunal: «Podrà ser responsabilitat d'un cirurgià la retirada de l'instrumental que va utilitzant, però per estar concentrats en tasques d'evident meticulositat, i perquè podria cometre errors, està l'operació final de 'comptatge' per evitar-los».

ÚLTIMES NOTÍCIES