600 auxiliars d'infermeria, sense cobrar les nits i els festius a La Fe de València

Un problema informàtic ha provocat aquests impagaments durant el mes de desembre
L'Hospital La Fe de València és un dels més grans d'Europa | youtube

 

Unes 600 persones dedicades a l'infermeria auxiliar en l'Hospital La Fe de València s'han quedat sense cobrar els incentius corresponents a les nits i els festius treballats durant el mes de desembre. Maria Ángeles Pérez, portaveu de la secció sindical d'UGT a l'emblemàtic hospital valencià, ha posat de manifest la incidència ocorreguda en el tràmit de les nòmines corresponents a desembre, un més molt assenyalat a causa de les festes nadalenques, en les quals el treball de nit o en dies festius suposa un esforç afegit. Segons apunta, les nòmines de l'Atenció Continuada han patit una errada, ja que encara que els auxiliars d'infermeria les han cobrat, aquestes no reflectien les quantitats corresponents als imports addicionals en concepte de treball en horari nocturn o festiu. 

Actualment, la quantitat a percebre per treballar un dia festiu convencional és de 46 euros bruts, mentre que l'incentiu que es cobra per un festiu especial com és el cas de les festes nadalenques és de 92 euros.  Així doncs, les quantitats percebudes per aquests professionals han estat al voltant dels 1.500 euros bruts, sense haver vist ingressats els imports addicionals per aquests serveis prestats, que se situen, depenent del número d'hores nocturnes o en festiu treballades, en una franja d'entre els 100 i els 300 euros en total. 

Segons indica Pérez, s'esperen respostes entre dilluns o dimarts, ja que ahir dijous es va enviar un escrit a la direcció del centre hospitalari per tal de demanar l'abonament d'aquestes quantitats. Per la seua banda, des de la gerència de La Fe ja s'ha informat la Conselleria de Sanitat perquè busque fórmules viables i àgils que donen resposta a aquesta necessitat amb la major brevetat possible. Un problema informàtic ha causat el maldecap entre quasi 600 persones que, si tots els processos es desenvolupen correctament, prompte rebran bones notícies després de passar part del seu Nadal cuidant dels ciutadans i ciutadanes que l'han hagut de viure a l'Hospital. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"SORPRESA a un poble valencià per empadronaments massius a mesos d'eleccions" "ATENCIÓ: Queden prohibits els circs amb animals a la Comunitat"