L'Ajuntament de Castelló de la Plana suspén les festes de la Magdalena

El consistori de la ciutat ha decidit cancel·lar tot el calendari de festes fins al mes de maig
Castelló de la Plana suspén les festes de la Magdalena | Facebook

L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha suspés les festes de la Magdalena i tot el calendari festiu fins al mes de maig, el que també afecta al carnestoltes i a l'acte nàutic Escala a Castelló. Ho ha decidit el consistori davant de la situació epidemiològica en la ciutat i l'evolució del Covid-19, com a mesura de prevenció i seguint un criteri de prudència, amb el que s'eviten actes multitudinaris en el carrer amb l'objectiu de contribuir a pal·liar la propagació del coronavirus i l'increment dels contagis.

La decisió s'ha pres esta vesprada de dijous, en una reunió telemàtica en la que ha participat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el regidor de Festes, Omar Braina, i representants del «món de la festa». «A partir de maig reavaluarem la situació i en funció de l'evolució sanitària, prendrem les decisions oportunes quant a la celebració d'actes festius i actes», ha agregat Marco.

Brain ha defensat continuar actuant «amb responsabilitat i fer de nou esforços col·lectius i individuals que ens ajuden a fer front a la pandèmia», ha apuntat el regidor de Festes. També ha agraït «la sensibilitat del món de la festa en esta decisió».

D'esta manera, no es farà el tradicional Carnestoltes que en condicions normals haguera acollit el Grau del 12 al 14 de febrer. I la Magdalena, del 6 al 14 de març, també queda suspesa. Cal recordar que les festes de la Magdalena del 2020 van ser suspeses i ajornades quatre dies abans de la declaració del primer estat d'alarma, pel Decret 4/2020, de 10 de març, del president de la Generalitat, seguint la instrucció del Ministeri de Sanitat que establia la conveniència de no celebrar actes multitudinaris en existir risc de propagació del coronavirus. Dos mesos després van ser suspeses definitivament de manera unànime.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El departament de Salut de Torrevieja nega irregularitats en la vacunació" "El contenidor marró, la nova aposta de reciclatge de Xirivella"