L'alcalde de València demana poder celebrar les Falles 2021 respectant les normes sanitàries

La consellera de Sanitat va alertar que possiblement no podran celebrar-se les Falles de 2021 mentres no hi haja una vacuna
La falla de l'Ajuntament del 2020 | València Diari

L'Ajuntament de València i la Generalitat van mostrar ahir de nou les seues diferències. El govern municipal ha insistit en que vol celebrar les falles «que siguen possibles» a pesar que el govern autonòmic ha manifestat que no s'ha de generar falses expectatives per la dificultat de poder celebrar les Falles de l'any que ve.

Tal com explica el diari 'Levante-EMV', este dimarts, 6 d'octubre, el president Ximo Puig va deixar caure que serà impossible celebrar les festes del calendari de 2021.

«M'encantaria dir que hi haurà festes de les Falles, dels Moros i Cristians, de les Fogueres de Sant Joan o de la Magdalena, però seria una actitud irresponsable. No es poden generar falses expectatives. L'única cosa que pot passar és que la frustració siga major i cal actuar amb tota la prudència», explica Puig.

Puig reconeix la difícil situació dels artistes fallers

A demés, l'actual president de la Generalitat Valenciana va afegir: «Comprenc la desesperació dels sectors econòmics vinculats a les festes, que estan en la pitjor de les situacions, perquè no hi ha hagut activitat enguany i és «molt previsible que hi haja dificultats l'any que ve».

No obstant aixó, Joan Ribó, alcalde de València va demanar celebrar les festes d'una altra manera. «Entre no fer Falles i fer les Falles com sempre, hi ha moltes opcions. Les estudiarem i s'estan estudiant. Independentment que hi haja vacuna o no hi haja vacuna, volem fer tot allò que siga possible respectant estrictament les normes sanitàries. En això hem sigut molt rígids i continuarem sent-ho».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"145 beques per a impulsar els estudis universitaris en la gent major de Castelló" "L'avís sobre Espanya que arriba directament dels Estats Units i genera més preocupació"