Alacant permet els passejos per la platja a partir d'este divendres

Els usos autoritzats, amb caràcter exclusiu i excloent, són els següents: passeig i activitat deportiva individual
Arxiu | Cedida

 

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha signat hui un decret pel que s'alça el tancament de les platges per al passeig i l'activitat deportiva des de demà, divendres 8 de maig, a les 15.00 hores. Este Decret serà aplicable fins que es mantinguen les restriccions d'ús de platges i zona de bany que ho motiven. Els usos autoritzats, amb caràcter exclusiu i excloent, són els següents: passeig i activitat deportiva individual.

 

Les normes d'obligat compliment per als usuaris són les següents: es mantindrà la distància de seguretat de dos metres, els accessos a l'arenal s'hauran de fer única i exclusivament pels llocs habilitats i estarà prohibit fer-ho per llocs diferents als fixats, el trànsit per les passarel·les d'accés haurà de fer-se amb calçat. Les normes de seguretat i distàncies per al passeig i la pràctica deportiva seran les mateixes que les establides per a este mateixes activitats en les vies, parcs i jardins públics.

 

Usos prohibits

Els usos prohibits són els següents: el bany en la mar, a excepció de la pràctica deportiva autoritzada en el Decret d'Alcaldia del 5 de maig de 2020, prendre el sol de manera estàtica o fer qualsevol activitat sedentària, instal·lar ombrel·les, cadires, hamaques o tovalloles de bany, l'ús dels jocs infantils, l'ús dels aparells bio saludables, la pràctica de l'activitat deportiva col·lectiva, l'ús de llavapeus i dutxes.

 

Horaris i mobilitat

Els usuaris podran entrenar, per a la pràctica deportiva, una volta al dia en els següents horaris: de 06.00 a 10.00 hores del matí i de 20.00 a 22.00 hores de la nit; el passeig amb menors serà de 12.00 a 19.00 hores; i el passeig de majors de 70 anys, de 10.00 a 12.00 hores i de 19.00 a 20.00 hores.

 

Només podran desplaçar-se a les platges els usuaris residents en el terme municipal d'Alacant i no es podran usar vehicles a motor per al desplaçament. Les persones tindran la limitació de fer-ho dins del radi d'1 quilòmetre de les seues cases, encara que els deportistes no estaran subjectes a esta limitació de distància.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!