Albalat dels Sorells té nou cronista, Mateu Rodrigo Lizondo

La presentació es va fer davall de les normes de seguretat per Covid-19
L'acte va comptar amb poca gent a causa del coronavirus | Ajuntament d'Albalat dels Sorells

Índex Amagar

A causa de la situació provocada per la pandèmia, el nomenament del nou cronista d'Albalat dels Sorells, en l'Horta Nord (València), es va fer d'acord amb el que marca la normativa sanitària, pel que només un número molt reduït de persones pogueren donar fe de l'acte, entre elles, un xicotet cercle de familiars i amics d'En Mateu i els membres de la corporació municipal presidida per l'alcalde, Nicolau Claramunt i Ruiz.

La celebració, senzilla i entenimentada, s'inicià amb la presentació de Mateu Rodrigo per part de l'alcalde, i la lectura de l'acta del plenari del passat 29 de juliol, en la que s'acordà el seu nomenament com a nou cronista. Seguidament, Mateu Rodrigo prengué possessió de la paraula per a delectar al públic amb la seua erudició i prolífica dissertació de pinzellades d'història relacionades amb Albalat dels Sorells, el patrimoni i alguns dels seus personatges protagonistes més il·lustres, a demés d'agrair el seu nomenament a la corporació.

Reconeixement especial tingué el professor Mateu per recordar la figura de l'anterior cronista, Bernat Garcia i Aparisi, recentment traspassat, motiu pel que l'ajuntament va iniciar l'expedient de nomenament del nou cronista, fet el que es va certificar divendres 4 de setembre en el Palau Comtal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Domus Vi obri una investigació interna per possible maltracte a residents" "L'altra pandèmia amb morts que ha augmentat en Espanya pel Covid-19"