L'Ajuntament d'Alcoi cancel路la el Betlem de Tirisiti i tanca museus i biblioteques

Estes mesures s'han imposat a causa de l'avan莽 de la pand猫mia
Hi ha 500 casos per cada 100.000 habitants | Alcoi

L'Ajuntament d'Alcoi, en la comarca de l'Alcoi脿 (Alacant), ha anunciat este dimecres noves mesures davant l'avan莽 de la pand猫mia, entre elles el tancament de museus municipals, biblioteques i la cancel路laci贸 de les representacions del tradicional Bel茅n de Tirisiti.

D'esta forma ho han manifestat en roda de premsa l'alcalde, Toni Franc茅s, i el portaveu del govern local, Jordi Mart铆nez, qui a dem茅s han informat que l'铆ndex de contagis del municipi ha superat els 500 casos per cada 100.000 habitants.

Franc茅s ha reconegut que en nom茅s una setmana s'ha doblegat la incid猫ncia per casos positius, superant els 500 casos per 100.000 habitants. 芦El consistori ha incrementat les mesures restrictives que estan en la nostra m脿, com 茅s el tancament d'instal路lacions municipals com a biblioteques, museus i els principals teatres, el Calder贸n i el Principal禄, ha indicat el primer edil.


En estos dies, el Teatre Principal acull les representacions del Betlem de Tirisiti, una icona del Nadal alcoi脿 que atrau molts turistes. De la mateixa manera, les restriccions s'han anunciat fins al 4 de gener. 

Crida a la responsabilitat

L'Ajuntament no s'ha pronunciat sobre com seria la Cavalcada alcoiana del 5 de gener i ha assenyalat que condiciona la seua celebraci贸 a l'evoluci贸 de la pand猫mia. Per aix貌, el govern municipal ha fet una crida a la responsabilitat a les fam铆lies en l'entorn privat de cara a estes festes de Nadal.

Estes mesures se sumen a les anunciades fa uns dies, com 茅s el tancament de la zona de jocs als parcs infantils, tancament d'instal路lacions deportives i suspensi贸 d'activitats deportives, culturals, de joventut i les dinamitzades en el Casal del Nadal.

L'alcalde ha comunicat a la consellera de Sanitat, Ana Barcel贸, les restriccions i ha traslladat al Consell que 芦si la incid猫ncia continua en augment, el govern de Ximo Puig hauria de prendre mesures m茅s restrictives dins de les seues compet猫ncies禄.

De la mateixa manera, representants del govern municipal han mantingut este dimecres una reuni贸 amb diferents cossos de seguretat. L'alcalde ha anunciat que hi haur脿 4 patrulles de la Policia Local per a controlar el compliment de totes les normes, juntament amb efectius de la Policia Nacional.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCI脫: Pr脿cticament 6.000 contagis en Espanya" "脷LTIMA HORA: Els 60 nous brots valencians"