Alfafar promou l'accessibilitat cognitiva a través de pictogrames

La regidoria d'Educació impulsa la inclusió de les persones mitjançant la utilització de pictogrames que identifiquen els espais públics.
El consistori d'Alfafar pretén fer accessibles els edificis públics municipals, centres educatius o centres sanitaris  | ajuntament alfafar

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria d'Educació, ha impulsat el projecte d'accessibilitat cognitiva “Pictografia d'Alfafar”, una acció destinada a facilitar la inclusió de les persones mitjançant la utilització de pictogrames que identifiquen els espais públics. L'actuació constarà de dues fases d'execució que cobriran tots els espais públics i d'interés per a oferir major accessibilitat. 

“Pictografia d'Alfafar” pretén fer accessibles a nivell cognitiu espais com a edificis públics municipals, centres educatius, equipaments esportius municipals, centres sanitaris o espais recreatius. La primera fase d'aquest projecte inclou edificis municipals, equipaments esportius, part dels centres escolars i centres sanitaris. En la segona fase es donarà cobertura a la resta de llocs d'especial interés. 

Aquest projecte serà cofinançat entre l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana, dins de les subvencions a per a la millora de les condicions d'accessibilitat al medi físic de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. 

Per a dur a terme tot el projecte, s'utilitzaran els pictogrames de'ARASAAC, Centre Aragonés de Comunicació Augmentativa i Alternativa, del Govern d'Aragó, que són utilitzats i reconeguts a nivell nacional i internacional. 

L'objectiu del consistori valencià

Les persones amb TEA i altres síndromes i trastorns que afecten el llenguatge utilitzen els pictogrames per a moure's pel seu entorn, però encara més, els necessiten en els llocs públics perquè la seua comprensió del món siga major. 

A través d'aquest projecte es promou la comprensió de l'entorn immediat, el moviment fàcil i segur en espais públics, l'accés a la informació i la participació en la vida comunitària de totes les persones, com a ciutadans i ciutadanes de ple dret. 

“Pictografia d'Alfafar” se suma a l'acció ja iniciada en la qual l’Ajuntament està pintant els passos de vianants amb una seqüència de pictogrames, creada per TEAVIAL, que permet identificar les accions a realitzar abans de travessar el carrer.  Amb aquestes iniciatives el consistori mostra el seu compromís amb l'accessibilitat del municipi per a totes les persones i reforça la seua aposta per la inclusió. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Detectat un brot de 22 pelegrins valencians en el camí de Santiago" "Un veí de Xàtiva guanya 1.000.000 d'euros amb el Milió"