Els alumnes del territori valencià estan per davall de la mitjana espanyola

Les dades són de l'informe PISA 2018 Competència Global,
Estan per baix de la mitjana | Àngel Ullate

Els alumnes del territori valencià estan per davall de la mitjana espanyola en rendiment mitjà de capacitat global, segons l'informe PISA 2018 Competència Global, que reflectix que els estudiants espanyols tenen una actitud més respectuosa i positiva cap a les persones migrants que la mitjana de l'OCDE i els agrada aprendre sobre cultures.

En els informes PISA -l'últim analitza per primera volta la capacitat dels estudiants per a actuar pel benestar col·lectiu-, Espanya no sol arribar a la mitjana de l'OCDE en Matemàtiques i Ciències. A demés, no se li va poder avaluar en Lectura per incidències en les respostes.

No obstant això, en este nou estudi hem quedat per damunt de la mitjana dels països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics, superant en 13 punts la mitjana quant a la capacitat per a desembolicar-se en un món interconnectat i el 68% de l'alumnat espanyol conseguix o supera el nivell bàsic de rendiment.

Precisament 'Estan els estudiants llestos per a prosperar en un món interconnectat?' és el nom de l'informe publicat este dijous amb les respostes dels alumnes de 15 anys, recollides per a PISA 2018 i basades en una prova cognitiva i en un qüestionari de context.

El territori valencià, per davall de la mitjana

Els estudiants espanyols han demostrat tindre «un interés significativament major a aprendre sobre altres cultures i tindre respecte per les persones d'altres cultures» que la mitjana de l'OCDE, encara que van expressar una actitud menys positiva en aspectes relacionats amb qüestions globals.

En concret, Espanya és el país en el que l'alumnat mostra major grau de respecte per les persones d'altres cultures, per davant del Canadà (0,30) i d'Escòcia (0,25). A demés, Espanya és el país en el que l'alumnat acredita una major adaptabilitat cognitiva (0,28), definida com la capacitat d'emmotlar el pensament i el comportament propis a l'entorn cultural predominant o a contextos nous. 

En general, Espanya obté un rendiment mitjà de 512 punts de capacitat global, tretze punts més que la mitjana OCDE (499), per darrere només del Canadà (554) i Regne Unit (534).

Per comunitats, les que major puntuació obtenen són Castella i Lleó (534 punts), Astúries (527) i Cantàbria (526) i les que menor Extremadura (499), Melilla (473) i Ceuta (438), en tant que el territori valencià es queda amb 506.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Galiana aposta per celebrar la Cavalcada de Reis de València" "Ajudes per a les famílies en situació de vulnerabilitat del Racó d'Ademús"