L'ambulatori de Banyeres nega un cas de Covid-19 d'un menor després de difondre el seu nom «per error»

S'ha desplegat una «greu campanya d'assetjament»
La família i el menor estan molt afectats | ACN

La Coordinació mèdica i pediatria del centre de salut de Banyeres de Mariola, en l'Alcoià (Alacant), ha eixit en defensa d'un menor i a desmentir que haja estat afectat per Covid-19 després d'un doble «error» que ha portat a viure un cap de setmana de «lamentable situació d'assetjament», tant a l'estudiant com a la seua família.

Des de Sanitat Alcoi van informar al IES del menor que era positiu tot i no ser-ho i el centre escolar no va eliminar el seu nom en el missatge que, per protocol, es comunica a les famílies de l'aula, i un dels receptors del missatge de l'IES el va difondre per xarxes socials. 

A partir d'ací, es va desencadenar una campanya «d'assetjament totalment injustificada i reprovable contra la família del menor i l'entrenador deportiu», segons explica en un comunicat el centre de salut de Banyeres, que insta a reflexionar als pares d'eixa fustigació.

El comunicat del centre de salut s'ha publicat en la pàgina de Facebook de l'Ajuntament de Banyeres, ja que l'ambulatori no disposa de xarxa social, pel que s'ha possibilitat l'ús de la del consistori com per a donar a conéixer el succeït i com a informació de servici.

Ha sigut un «error administratiu»

L'alcalde, Josep Sempere, ha afirmat en declaracions a Europa Press que desconeix l'ocorregut i ha demanat prudència. «Fem una crida a la calma en la lluita contra el Covid-19 i al respecte entre veïns», ha indicat el primer edil.

Per un «error administratiu», des de Sanitat d'Alcoi es va comunicar a l'institut «la seua falsa positivitat». I en eixe moment, es va activar el protocol de comunicació als pares de l'aula. Segons fonts de la Conselleria d'Educació consultades per Europa Press, el protocol de gestió de casos en els centres educatius establit per Sanitat fixa que els col·legis i IES han de comunicar a les famílies de cada aula la detecció d'un cas positiu entre l'alumnat del grup.

En este cas, el Departament de Salut va comunicar al centre educatiu la detecció d'un cas positiu amb l'ordre que transmetera la informació a les famílies de l'alumnat i les condicions d'aïllament que havien de seguir els integrants del grup. El centre va transmetre la comunicació a cada família a través de missatges via la plataforma ÍTACA. No obstant això, en eixe missatge, «per error», no es va eliminar el nom de l'alumne.

Davant d'esta situació, des del centre de salut es detalla que es va desencadenar una campanya d'assetjament «totalment injustificada i reprovable contra la família del menor i l'entrenador d'este»", fins al punt que la família va haver de verificar que no patien Covid-19 amb un test PCR que també va donar resultat negatiu.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Baixa el número de contagis per coronavirus en el territori valencià" "Atenció: Es dispara de nou el número de contagiats por coronavirus en Espanya"