INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Arriba el primer avió de la Xina amb material sanitari per als valencians

Es preveu que el cap de setmana arribe un altre
Es preveu que arribe un altre avió el cap de setmana | GVA

 

El primer avió procedent de la Xina amb material sanitari per a la sanitat valenciana ha aterrat este dimarts en l'aeroport de Saragossa i arribarà durant la vesprada al territori valencià, segons ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

 

A este avió se sumarà un altre que previsiblement arribarà durant este cap de setmana, al costat de l'encàrrec de nous enviaments per a la pròxima setmana. Es tracta de material comprat a empreses xineses per a fer front a la pandèmia del coronavirus.

 

L'encàrrec dels dos primers avions va ser una adquisició de la Generalitat valorada en 11 milions d'euros, amb la col·laboració d'un empresari xinés arrelat en el territori valencià. En el trasllat dins d'Espanya, també contribuïxen empreses de transport.

 

Es tracta de màscares, equips de protecció i altres elements com guants per a atendre pacients de Covid-19. A demés, este material se suma a la distribució feta pel Govern a les comunitats autònomes, una cosa que Puig ha agraït per la forta mobilització de subministrament en les últimes hores.

 

Primer, el personal sanitari

Una volta arribe l'enviament, s'aplicarà el mateix repartiment que en la resta de material sanitari: primer a personal sanitari i de residències i centres de majors i després a treballadors de servicis públics essencials. En la mesura que siga possible, el material també arribarà als empleats de cadenes alimentàries que necessiten este equipament en estar «en plena activitat» durant la quarantena. «Volem protegir a policies, guàrdies civils i totes les persones que tenen contacte directe», ha garantit Puig.

 

Sobre els pròxims enviaments, ha remarcat que parlar de terminis és complicat i ha confiat en l'arribada d'un segon avió durant el cap de setmana i que, «en principi, la pròxima setmana hi haurà més». «Màxima prudència, això no és depassar cap competència ni és cap classe de confrontació amb el Govern; en absolut, ho fem en cooperació», ha insistit als periodistes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Actualitat