Les associacions deportives veuen «imprescindible i urgent» que es convoque el dilluns a tots els agents

El sector ha de representar un «pilar bàsic en l'estratègia contra el Covid-19
Les associacions deportives veuen «imprescindible i urgent» que es convoque el dilluns a tots els agents | FDM

El Col·legi de Llicenciats en Educació Física de la CV (ColefCV), la Confederació de Federacions Esportives de la CV (Confedecom) i l'Associació de Gestors Esportius Professionals (Gepacv) han proposat la data del pròxim dilluns per a la reunió de la Mesa de l'Esport, a la que veuen «imprescindible i urgent» que es convoque a tots els agents implicats, ja que la situació és «dramàtica» per a molts usuaris, entitats, clubs, federacions, empreses o autònoms.

Ho han explicat en un comunicat conjunt després que este dimarts foren avisats de la Secretària Autonòmica de Salut Pública de la suspensió de la reunió prevista per a este dijous per motius d'agenda.

També se'ls va traslladar per part de la Direcció General d'Esports que el motiu de l'ajornament també es devia a la voluntat de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i del titular d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, de constituir una Mesa de l'Esport per a tractar els temes relatius a les mesures a adoptar en este àmbit a causa de la pandèmia, amb representació d'experts de l'àmbit sanitari i del sector del deport.

Les tres organitzacions consideren «completament positiva i necessària» la iniciativa, que subratllen que portaven plantejant «des de fa mesos, amb la finalitat de treballar de manera sinèrgica en l'adopció de les mesures més adequades i encertades per a un sector l'activitat del que considerem totalment essencial» i que «presenta la més alta taxa de participació social, tant a través de la pràctica de l'activitat física no reglada com en el deport organitzat i reglat».

Sector que «representa un motor econòmic potent»

A demés, posen l'accent que es tracta d'un sector que «representa un motor econòmic molt potent i amb una gran ocupabilitat», especialment en els jóvens, i que ha de representar un «pilar bàsic en l'estratègia contra el Covid-19 i les seues conseqüències», sobretot, «per a aquells segments de població que més el necessiten».

Les organitzacions recalquen que, des de l'inici de la pandèmia, han sigut «complemente proactives, col·laboratives i respectuoses» amb la Generalitat Valenciana, i amb les mesures que s'han anat adoptant per part de les autoritats sanitàries, tant en la seua aplicació com en el seu compliment.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Marzà es pronuncia sobre si la setmana de la Magdalena ha de ser o no lectiva" "Un organisme europeu posa data al final de l'estat d'alarma i les restriccions"