AstraZeneca detalla quina és la protecció de la vacuna contra la variant sud-africana

A partir d'esta setmana s'administrarà per tot el territori

Una infermera omple una xeringa amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer-BioNTEch en una residència a Xipre
Una infermera omple una xeringa amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus  | Comissió Europea

La farmacèutica AstraZeneca ha assenyalat que la vacuna feta amb la Universitat d'Oxford protegix els infectats greus del Covid-19 amb la variant sud-africana, però la seua eficàcia és limitada en els casos lleus. L'empresa ha detallat que el seu fàrmac protegix contra els casos greus de Covid-19 després d'un assaig publicat al 'Financial Times', que posa damunt de la taula una «eficàcia limitada» contra els casos lleus de la variant.

En un comunicat a través de Reuters, ha defensat la seua efectivitat contra els casos greus per l'activitat neutralitzadora dels anticossos, equivalent a la d'altres vacunes que han demostrat activitat contra els casos més greus, «especialment quan l'interval de dosificació s'optimitza a 8-12 setmanes».

Precisament, este dissabte Espanya va rebre les primeres 196.800 dosis de la vacuna d'AstraZeneca. D'eixa forma ho va confirmar el Ministeri de Sanitat del govern espanyol a través de Twitter, a on la seua ministra, Carolina Darias, va afegir que «seguixen avançant». Tal com va aprovar la Comissió de Salut Pública, les dosis es podran administrar a persones entre els 18 i els 55 anys, començant pels professionals i treballadors sanitaris en actiu no inclosos prèviament als grups 2 i 3. També es va fixar que entre la primera i la segona dosi d'uesta nova vacuna transcorren de deu a dotze setmanes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari